Verstappen: Egy hatalmas lyuk volt a padlólemezemen! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Egy hatalmas lyuk volt a padlólemezemen!

HIRDETÉS
Jelentősen sérült autóval kellett végigversenyeznie az Amerikai Nagydíjat Max Verstappennek, a holland azonban még így is tartani tudta a lépést a Mercedesekkel.
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-222NE2GMH2111 // Usage for editorial use only //

A Red Bull versenyzője a 3. helyen ért célba az austini versenyen, a futam utolsó köreiben pedig támadni is tudta a végül 6. világbajnoki címét bezsebelő Lewis Hamiltont.

Verstappen a verseny után a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában elárulta, elégedett a mai versennyel, főleg azért, mert tartani tudták a lépést az ezüstnyilakkal – ami az autó sérüléseit tekintve komoly eredménynek mondható.

„Kár a sárga zászlókért, természetesen el kellett vennem egy kicsit. Kár érte, de olykor megesik az ilyen. Alapvetően jó versenyünk volt, mi voltunk az egyetlenek, akik harcolni tudtunk a Mercedesekkel” – mondta a holland.

„Ráadásul a futamot úgy teljesítettem, hogy egy hatalmas lyuk volt a padlólemezemen, amit nem igazán tudok megmagyarázni, mert nem ütköztem senkivel.”

Verstappennek ráadásul az első szárnya is megsérült – rögtön a rajt után.

„A rajtnál az 1-es kanyarban, amikor Valtterivel küzdöttem a kijáraton” – mondta, majd arra a kérdésre, hogy az autó sérülései nélkül nyerhetett-e volna Austinban, kifejtette: „Először azt mondták, az első szárny miatt olyan instabil az autó, de látva a padlólemezt… Biztos vagyok benne, hogy a szárny sérülése nem volt olyan nagy hatással az autó egyensúlyára, mint a sérült padlólemez.”

„Természetesen nehéz megmondani, mi lett volna, ha, de ez egy nagyon kritikus része az autónak, és a padlólemeznek gyakorlatilag hiányzott az egyik oldala. Szóval elég fájdalmas ez egy ilyen pályán, de az, hogy harcolni tudtunk a Mercedesekkel, nagy eredmény számunkra.”

„Jó futam volt, élveztem. A verseny végén a sárga zászló miatt nem tudtam használni a DRS-t. Amúgy szerintem elérhető lehetett volna a második hely.”

Verstappen természetesen Hamilton bajnoki címéről is említést tett, és méltatta a hatszoros világbajnokot.

Hirdetés

„Nagyon lenyűgöző ez Lewistól. Mi mást mondhatnék? Fenomenálisan teljesít, nagyszerű csapat áll mögötte, és remélem, hogy jövőre harcba tudunk szállni ellenük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!