Friss hírek

Verstappen: Egy hatalmas lyuk volt a padlólemezemen!

Jelentősen sérült autóval kellett végigversenyeznie az Amerikai Nagydíjat Max Verstappennek, a holland azonban még így is tartani tudta a lépést a Mercedesekkel.

A Red Bull versenyzője a 3. helyen ért célba az austini versenyen, a futam utolsó köreiben pedig támadni is tudta a végül 6. világbajnoki címét bezsebelő Lewis Hamiltont.

Verstappen a verseny után a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában elárulta, elégedett a mai versennyel, főleg azért, mert tartani tudták a lépést az ezüstnyilakkal – ami az autó sérüléseit tekintve komoly eredménynek mondható.

Hirdetés
 

„Kár a sárga zászlókért, természetesen el kellett vennem egy kicsit. Kár érte, de olykor megesik az ilyen. Alapvetően jó versenyünk volt, mi voltunk az egyetlenek, akik harcolni tudtunk a Mercedesekkel” – mondta a holland.

„Ráadásul a futamot úgy teljesítettem, hogy egy hatalmas lyuk volt a padlólemezemen, amit nem igazán tudok megmagyarázni, mert nem ütköztem senkivel.”

Verstappennek ráadásul az első szárnya is megsérült – rögtön a rajt után.

„A rajtnál az 1-es kanyarban, amikor Valtterivel küzdöttem a kijáraton” – mondta, majd arra a kérdésre, hogy az autó sérülései nélkül nyerhetett-e volna Austinban, kifejtette: „Először azt mondták, az első szárny miatt olyan instabil az autó, de látva a padlólemezt… Biztos vagyok benne, hogy a szárny sérülése nem volt olyan nagy hatással az autó egyensúlyára, mint a sérült padlólemez.”

„Természetesen nehéz megmondani, mi lett volna, ha, de ez egy nagyon kritikus része az autónak, és a padlólemeznek gyakorlatilag hiányzott az egyik oldala. Szóval elég fájdalmas ez egy ilyen pályán, de az, hogy harcolni tudtunk a Mercedesekkel, nagy eredmény számunkra.”

„Jó futam volt, élveztem. A verseny végén a sárga zászló miatt nem tudtam használni a DRS-t. Amúgy szerintem elérhető lehetett volna a második hely.”

Verstappen természetesen Hamilton bajnoki címéről is említést tett, és méltatta a hatszoros világbajnokot.

„Nagyon lenyűgöző ez Lewistól. Mi mást mondhatnék? Fenomenálisan teljesít, nagyszerű csapat áll mögötte, és remélem, hogy jövőre harcba tudunk szállni ellenük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!