Verstappen egy ibizai beb*száshoz hasonlította az új F1-es futamokat - F1VILÁG.HU

Verstappen egy ibizai beb*száshoz hasonlította az új F1-es futamokat

Max Verstappen szerint a Forma-1 új versenyhelyszíneiről hiányzik a szenvedély és a sport szeretete, a rajongók pedig többnyire csak a buli miatt látogatnak el a futamokra.

Komolyan kritizálta a Forma-1 tulajdonosait és annak a versenyekkel kapcsolatos egyes döntéseit Max Verstappen, aki a Las Vegas-i Nagydíjon immár többedik alkalommal szállt bele a Liberty Mediába. Korábban úgy fogalmazott, a kaszinóvárosban rendezett futam 99%-ban a show-ról, 1%-ban versenyzésről szól, a helyszínt Monacóhoz hasonlítani pedig olyan, mintha a Bajnokok Ligájával vetnének össze egy nemzeti ligát.

A holland világbajnok tehát finoman szólva sincs kibékülve azzal, ahogy a Forma-1 tulajdonosai a versenyeket tálalják a nézők számára. Szerinte emiatt a jegyvásárlók közül sokan többnyire csak a bulihangulat miatt látogatnak a futamokra.

„Gyerekként a sport által feltüzelt érzelmekbe szerettem bele, nem a köré rendezett show-ba. Igazi versenyzőként ezek nem hoznak lázba. Spában, Monzában és az ezekhez hasonló helyszíneken dúlnak az érzelmek és a szenvedély. Fel vagyok tüzelve, amikor ott autóba ülök” – magyarázta Verstappen, aki szerint az F1 random showműsorokkal népszerűsíti a sportot ahelyett, hogy megpróbálná valóban megértetni annak működését a nézőkkel.

A legtöbben csak azért jönnek, hogy bulizzanak, igyanak és megnézzenek egy DJ-t vagy előadást. Ezt a világ bármely pontján megtehetném. Elmehetnék Ibizára beb*szni és jól érezni magam, de ez jelenleg a versenyeken történik. Ide jönnek az emberek, és mit szeretnek meg?”

„Meghallgatják a kedvenc zenészüket, isznak a barátaikkal, aztán belemennek az éjszakába. Azt viszont nem értik meg, mi mit csinálunk pontosan, mi történik egy szezon során a csapatoknál és hasonlók. Én ezeket sokkal fontosabbnak tartom a random showműsoroknál. Ez nem tud lázba hozni, ellenben a szenvedéllyel és az érzelmekkel. Szeretem Vegast, de nem egy Forma-1-es autóban ülve” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!