Friss hírek

Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Elképesztő teljesítménnyel szerezte meg második Forma-1-es világbajnoki címét Max Verstappen: a Red Bull versenyző az idei 22 versenyből 15-öt megnyert, ám elismerte, voltak olyan hétvégéik, melyeken abszolút nem nyújtottak jó teljesítményt.

Az energiaital-gyárosok számára döcögősen indult az idény, hiszen több műszaki probléma is hátráltatta a csapatot, amint azonban sikerült ezeket megoldani, rakétaüzemmódra kapcsoltak, és lényegében állva hagyták a Ferrarit. Verstappen különösen az idény második felében nyújtott parádés teljesítményt, és végül simán megvédte világbajnoki címét. A fiatal pilótát a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén kérdezte a RacingNews365.com című internetes portál arról, szerinte melyik volt az idei legerősebb hétvégéje.

„Spát mondanám. Az autó nagyon jó volt, de azt gondolom, egyszerűen minden összejött. Néha vannak ilyen hétvégék, amikor minden lenyűgöző” – mondta a Red Bull versenyzője. „Azt gondolom, ha az utolsó helyről rajtoltunk volna azon a versenyen, akkor is megnyertük volna! Ennyire versenyképesek voltunk!”

Hirdetés
 

A holland pilótát ezt követően természetesen arról is megkérdezték, szerinte hol nyújtotta a legrosszabb teljesítményt.

„Ha az általános összteljesítményt nézzük, akkor Brazíliát talán egy kalap alá lehet venni Melbourne-nel, ott is elég rosszak voltunk” – ismerte el Verstappent. „Az általános tempó egyszerűen borzasztó volt. Sok gondunk volt az időmérőn, a versenyre pedig eltaláltuk az egyensúlyt, de tönkretettük a gumikat. Szóval ugyanolyan rossz volt ez a két hétvége.”

A Red Bull pilótája úgy látja, a Ferrari számára nem Belgiumban úszott el az idei bajnokság – valójában már korábban.

„Én személy szerint azt gondolom, hogy Franciaországban” – utalt a holland pilóta győzelmére, melyet azt követően szerzett meg, hogy Charles Leclerc az élről esett ki úgy, hogy összetörte az autóját.

„Ha ugyanis már ekkora hátrányban van az ember a pontversenyben, akkor nagyon nehéz visszakapaszkodni onnan. A Ferrarinál azt mondták a verseny után, ’nem látjuk okát, miért ne nyerhetnénk meg 10 futamot egyhuzamban’. De ezt nagyon nehéz megtenni. Még ha csak a 2., vagy 3. helyeken végeztem is volna, akkor is nehéz lett volna minden egyes versenyt megnyerniük. Még akkor is, ha az övék a leggyorsabb autó, és nulla hibát követnek el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!