Verstappen elárulta, mi lesz a siker kulcsa hétvégén - F1VILÁG.HU

Verstappen elárulta, mi lesz a siker kulcsa hétvégén

A megfelelő gumikezelés lesz majd a kulcs a Forma-1-es világbajnoki sorozat következő állomásán, a hétvégi Francia Nagydíjon – véli a Red Bull versenyzőpárosa.

Az energiaital-gyárosok számára nem alakult jól a hazai verseny Spielbergben, hiszen Max Verstappen alulmaradt Charles Leclerc-rel szemben, míg Sergio Perez kiesett. A Red Bull a hétvégén, Franciaországban mindenképpen javítani szeretne, a nagy forróság azonban várhatóan komoly kihívások elé állítja majd a mezőnyt.

A világbajnoki éllovas Max Verstappen azt mondja, a Pirelli abroncsok megfelelő használata lehet a siker kulcsa a Paul Ricard versenypályán.

„Tavaly jó eredményt értünk el Franciaországban csapatként. A pályán sok a technikás és gyors kanyar a vége felé, szóval fontos lesz vigyázni a gumikra, főleg, hogy nagyon forrónak ígérkezik a hétvége” – mondta a holland versenyző. „Várom már az újabb versenyhétvégét, és remélhetőleg javítani tudunk a teljesítményünkön Ausztria után, és tanulhatunk a legutóbbi eredményből.”

A Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez abban bízik, sikerül végre egy jó eredményt elérnie, hiszen nem engedhet meg magának még egy kiesést.

„A nehéz ausztriai hétvége után jó lesz újra versenyezni, és esélyt kapni arra, hogy kijavítsuk a dolgokat. Az elmúlt három versenyen két kiesésünk volt, és ezt nem engedhetjük meg magunknak a bajnokságban, szóval a célom, hogy változtassak ezen hétvégén, Franciaországban” – magyarázta a mexikói versenyző. „Továbbra is harcban vagyok az egyéni bajnoki címért, szóval nekem személy szerint fontos, hogy ne veszítsek több pontot.”

„Tavaly Franciaországban szereztem a második dobogós eredményem a csapattal, és nagyon szeretném megismételni ezt idén. A Paul Ricard versenypálya egy kihívást jelentő helyszín, mert különféle íveket lehet használni a kanyarokban, és nem egyszerű tudni azt, hogy melyik a legjobb. A magas hőmérséklet szintén tényező lesz, fizikailag nagyon megterhelő verseny vár ránk, és meglátjuk, hogyan alakul majd a gumik degradációja a hőség miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!