Friss hírek

Verstappen elárulta, miért nem ment oda Hamiltonhoz a baleset után

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen magyarázatot adott arra, miért nem érdeklődött Lewis Hamilton hogyléte felől a vasárnapi Olasz Nagydíjon.

A két versenyző a monzai futam 26. körében ütközött össze egymással: Verstappen Red Bullja Hamilton Mercedesének tetején landolt, Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke pedig azt mondta, a néhány éve bevezetett ’Halo’ mentette meg versenyzője életét.

Hamilton a futam utáni nyilatkozatában kissé nehezményezte, hogy Verstappen rá sem hederített a baleset után.

„Láttam, hogy Max kiszállt és elsétált. Egy kicsit meglepett, mert alapvetően szerintem, ha kiesünk és ilyen incidenseink vannak, az első dolog, hogy meg akarunk bizonyosodni arról, hogy a srác, akivel ütköztünk, rendben van. De a lényeg, hogy ki tudtam szállni” – mondta Hamilton.

Verstappent természetesen Monzában megkérdezték erről is, a holland pedig azt mondta, nagyon jól látta, hogy Hamilton nem sérült meg az ütközésben.

„Nem, Lewis rendben volt” – mondta a holland versenyző. „Próbált kitolatni, amikor én már kiszálltam az autóból. Ha nem vagy jól, nem csinálsz ilyet.”

Arra a kérdésre, hogy a történtek után miért tűnt ennyire higgadtnak, Verstappen kifejtette: „Mert rengeteg ok van, sok dolog, amit ki kell elemezni. Csalódott vagyok. Egy nagyon jó eredményben reménykedtem. De továbblépünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!