Verstappen elárulta, mik a Red Bull autójának gyengeségei - F1VILÁG.HU

Verstappen elárulta, mik a Red Bull autójának gyengeségei

Hiába nyerte meg ellentmondást nem tűrő formában a 2023-as Forma-1-es bajnokságot, Max Verstappen szerint vannak gyenge pontjai a Red Bullnak, ezeken pedig igyekszenek javítani a 2024-es évadra.

A Red Bull soha nem látott dominanciával rukkolt elő idén az F1-ben: a bajnokság 22 versenyéből 21-et megnyert, Max Verstappen pedig egymaga 19 győzelmet szerzett, így magabiztosan szerezte meg pályafutása harmadik világbajnoki címét.

A Red Bull kényelmes helyzetből várhatja a folytatást, már csak azért is, mert idei dominanciája révén igencsak hamar elkezdhetett dolgozni jövő évi, RB20-as versenyautóján. Max Verstappen viszont azt mondja, hiába domináltak, vannak területek, melyeken fejlődniük kell a következő évadra.

„Természetesen vannak gyengeségeink. Elég csak megnézni a szingapúri hétvégénket. Alapvetően az utcain pályákon szerintem jobban küszködünk egy kicsit, Las Vegasban is így volt” — mondta a háromszoros világbajnok. „A lassú kanyaros tempó határozottan nem erőssége az autónak, mint ahogy a bukkanók és a kerékvetők sem, szóval ez egy olyan terület, amin fejlődhetünk.”

„Dolgozunk az autónkon, hogy megpróbáljuk még jobbá tenni. Azt gondolom, tisztában vagyunk a gyengeségeinkkel, ezért is próbálunk dolgozni rajtuk, miközben próbálunk még erősebbek lenni az erősségeinkben.”

Verstappen a szezonzárón 54. F1-es győzelmét szerezte, nemrég pedig arról is megkérdezték, melyik versenyei voltak a legjobbak 2023-ban.

„A miami győzelem nagyszerű volt, egyben fontos is. Mint ahogy a hazai, zandvoorti diadal is remek volt. És a szuzukai győzelem is a nehezen alakult szingapúri hétvégét követően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!