Verstappen elárulta, mikor gondolta úgy, hogy már zsebében van a második vb-cím - F1VILÁG.HU

Verstappen elárulta, mikor gondolta úgy, hogy már zsebében van a második vb-cím

HIRDETÉS
Bár az egyéni világbajnoki címet már bebiztosította, Max Verstappen azt mondja, nem fog hátradőlni a 2022-es szezon hátralévő versenyein sem, mindent belead ugyanis azért, hogy a Red Bull a konstruktőri bajnokságban is az élen végezzen.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Race winner and 2022 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates with Kelly Piquet and his trophy after the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images )

Verstappen a múlt hétvégi Japán Nagyíjon biztosította be második világbajnoki címét: a holland domináns szezont tudhat maga mögött, bár az idény nem indult túl könnyen számára. A fiatal pilótát éppen ezért arról is megkérdezték, mikor gondolta úgy, hogy már a zsebében van az újabb világbajnoki diadal.

„A pillanat, amikor azt gondoltam, hogy meg fogjuk nyerni, szerintem Paul Ricard után jött el, ahol jelentősen növelni tudtuk az előnyünket” – mondta a kétszeres világbajnok. „Igazán versenyképes autónk volt, tudtuk, hogy szoros lesz a következő versenyeken, de úgy voltam vele, hogy ezt az előnyt már nem tudjuk eldobni.”

A holland pilóta arról is beszélt, a nehéz idénykezdet igencsak feldühítette őket, de sikerült összekapniuk magukat, a kemény munkának pedig meg is lett az eredménye.

„Hogy őszinte legyek, egyszerűen csak nagyon dühösek voltunk” – mondta a bahreini és ausztráliai technikai problémákkal kapcsolatban. „De tudtuk azt is, hogy gyorsan meg kell oldanunk. És igazából nem éreztük rosszul magunkat. Nem voltunk letörve. Mindenki úgy volt vele, ’hosszú az idény, sok minden történhet. Egyszerűen csak meg kell próbálnunk kijavítani, ami rossz. Mindenki dühös volt a történtek miatt, de próbáltuk nagyon gyorsan, és rendkívül motiváltan megoldani a helyzetet. Mindannyian közös céllal rendelkezünk. Ez a lényeg ennél a csapatnál. Mindig tudunk neutrálisak maradni a sikerek és a csalódottságok közepette. Mert ez működik a legjobban – fókuszáltnak kell maradni.”

„Persze lenyűgöző megnyerni ezeket a versenyeket, és megnyerni a bajnokságot. De aztán holnap úgy ébredünk, hogy ’nyerjünk kell még néhányat’. Ez a mentalitás csapaton belül.”

Verstappen hozzátette, rendkívül fontosnak tartja azt is, hogy csapata, a Red Bull minél előbb bebiztosítsa a konstruktőri bajnoki címet: „Abszolút. Ez a következő cél. És mindent beleadok majd, természetesen, hogy azt is megnyerjük” – magyarázta a holland.

A Red Bull jelenleg 165 pontos előnnyel vezeti az összetett pontversenyt a Ferrari előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!