Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Verstappen: Elfogyott az üzemanyagunk

Max Verstappen

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője elárulta, a rossz időmérős stratégia okozta a rossz eredményt számára, autójából ugyanis kifogyott az üzemanyag.

A Red Bullnál egyik versenyző sem azt az eredményt érte el az időmérőn, amire a hétvége kezdetén készült: az eső számukra sem hozott szerencsét.

Daniel Ricciardo a 8., míg Max Verstappen a 7. helyre kvalifikálta magát az időmérő edzésen, ám természetesen egyik pilóta sem elégedett az eredménnyel.

Az autóval különösebb problémájuk nem volt, a teljesítményt nem kritizálta egyik pilóta sem, azonban a körülmények nem az ő kezükre játszottak.

Verstappen az időmérőt követően elmondta, ők azt a stratégiát követték, hogy minél gyorsabban teljesítsék gyorskörüket, ugyanis arra számítottak, hogy felerősödik majd az eső. Így a holland pilóta igyekezett hamar kihozni a maximumot az autóból – majd kifogyott az üzemanyag a versenygépéből, és már nem volt lehetősége arra, hogy új gyorskörre menjen.

„Elégedett voltam az autóval, az esőben is” – nyilatkozta Verstappen. „Sajnos az időjárással nem volt szerencsénk, és elfogyott az üzemanyagunk. Lesz dolgunk a hetedik helyről rajtolva, de mindent megteszünk majd, ami tőlünk telik.”

„Nem ideális helyzet, pedig azt gondoltuk, hogy jó lesz a stratégiánk. Aztán az utolsó három körre elállt az eső.”

Száraz pályára állítottuk be az autót, mert holnap nem fog esni. Rendben leszünk, nem annyira, mint a Mercedes vagy a Ferrari, de mögöttük leszünk. Megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni a versenyből, aztán meglátjuk, mi lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!