Verstappen elhallgattatta a “hülye kritikusokat”

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke szerint ifjú versenyzőjüknek, Max Verstappennek eddigi teljesítményével sikerült elhallgattatnia kritikusait.


Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke szerint ifjú versenyzőjüknek, Max Verstappennek eddigi teljesítményével sikerült elhallgattatnia kritikusait.

A maga 17 évével a Forma-1 történetének legfiatalabb versenyzője a hatodik helyről rajtolva hetedikként ért célba a múlt hétvégi Maláj Nagydíjon, ezzel már második F1-es futamán megszerezte élete első pontjait.

Bár sokan tartottak attól, hogy az ifjú versenyző nem tud majd megfelelni a királykategória követelményeinek, Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke szerint Verstappen bebizonyította, hogy nem így van.

„Októberben és novemberben is mondtam már, amikor mindenki kritizálta: a pályán fog választ adni, hiszen a hülye emberek csak így értik meg a dolgokat.”

Verstappen csapattársa, a szintén újonc Carlos Sainz Jr. mindkét eddigi F1-es futamán pontot szerzett, James Key technikai igazgató pedig azt mondja, a páros egyáltalán nem tűnik újoncnak.

„Azt hiszem, a versenyzők briliáns teljesítményt nyújtottak a nehéz körülmények közepette” – mondta a szakember.

„De mindketten pontosan azt csinálták, amit vártunk tőlük, és a versenyeken adott visszajelzéseik is megfelelőek voltak a gumikkal kapcsolatban.”

„Több szempontból sem tűnik úgy, mintha újoncok lennének.”

Franz Tost hozzátette, a két versenyző munkához való hozzáállásával is nagyon elégedett.

„Nagyon elégedett vagyok mindkettejükkel. Mindketten fantasztikus munkát végeztek, nem hibáztak. Nyitottak mindenre, éjszakába nyúlóan szeretnének tanulni. Tudni akarják, mi folyik a garázsban, min változtatnak az autón.”

„És mindketten nagyon tehetségesek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!