Verstappen elismerte, „egy kis hátrányt” jelent a pénteki probléma - F1VILÁG.HU

Verstappen elismerte, „egy kis hátrányt” jelent a pénteki probléma

HIRDETÉS
Műszaki probléma miatt alig tudott körözni az Emilia-Romagna Nagydíj pénteki második szabadedzésén Max Verstappen. A holland azt mondja, emiatt egy kis hátrányból várja a folytatást.
IMOLA, ITALY - APRIL 16: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leaves the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 16, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull ifjú titánja számított az imolai hétvége egyik favoritjának, a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon ugyanis éppen csak kikapott a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltontól.

Verstappen a nyitóedzésen néhány századdal maradt csak le a Mercedesektől, így jó formában kezdte a hétvégét, a második szabadedzésen viszont alig néhány körig jutott csak: egy műszaki hiba miatt le kellett húzódnia a pálya szélére.

Verstappen autójában a kardántengely hibásodott meg, így értékes pályaidőt veszített pénteken.

„Szeretem Olaszországot, a kaja remek, szeretek itt lenni – csak éppen a vezetés része nem volt a legszerencsésebb eddig” – mondta a holland a második edzés után. „A kardántengellyel volt problémám, szóval meg kellett állnom az autóval.”

Arra a kérdésre, hogy mekkora hátrányt jelent ez a Red Bull számára, Verstappen elárulta: „Egy kicsit. De tudjuk, mit kell tennünk, szóval rendben kell, hogy legyünk.”

A Red Bullnál abban bíztak, Verstappen autóját vissza tudják időben vinni a garázsba, így visszatérhet a holland a pályára, ez azonban nem történhetett meg, az RB16B-t ugyanis elvitték egy imolai városnézésre.

„Úgy tűnik, a kardántengely szállt el, próbáljuk megtudni, pontosan mi okozta” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Sajnos az autót elvitték egy kis kirándulásra Imola körül, miután begyűjtötték, és mielőtt visszahozták a bokszba. Így nem volt elég idő kicserélni.”

Az edzésnapot a Mercedesek zárták az élen, Verstappen szerint pedig nem meglepő, hogy a német istálló javítani tudott teljesítményén Bahrein óta.

„Természetesen nehéz megmondani, mire lettünk volna képesek, de nincs semmi sokkoló a történetben. Megvizsgáljuk, mit csinálhatnánk jobban szombaton az egyensúlyt tekintve. De először persze meg kell bizonyosodnunk arról, hogy semmi nem romlik el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!