Friss hírek

Verstappen elismerte, Leclerc ellen másképp harcol

A 2021-es F1-es szezon során számos kritika érte Max Verstappent a túl agresszívnak tartott vezetési stílusa miatt. Sokan arra számítottak, hogy a Red Bull pilótája mindenki ellen így fog versenyezni, de az aktuális idény nem ezt tükrözi.

Az idei Forma-1-es szezonra Charles Leclerc személyében új elsőszámú ellenfelet kapott a 2021-es egyéni világbajnok Max Verstappen. A holland pilóta tavaly Lewis Hamiltonnal vívott öldöklő csatákat, ám a Hamilton ellen mutatott stílusa az idei versenyekre mintha köddé vált volna. Sokak számára feltűnt, hogy Leclerc ellen másképp vív, amit a közelmúltban maga a holland is elismert.

 „Minden pilóta máshogy támad és máshogy védekezik. Ezért kell minden csatában egyedi módon viselkedni” – mutatott rá az egyszeres világbajnok, majd hozzátette: egyesek ellen természetesebbnek érzi a csatákat.

Hirdetés
 

„Természetesnek érzem, hogy olyanok ellen harcoljak, akikkel a gokartos időkben is szemben álltam, és együtt eljutottunk az F1-be. Ez különösen igaz Charles-ra. Jó látni, hogy fiatal versenyzőkként győzelmekért küzdhetünk egymással. Eddig több jó összecsapásunk is volt. Szintén örülök [Carlos] Sainz barátomnak is, aki most a versenyképes Ferrarit vezeti, miután 2015-ben együtt debütáltunk.”

Verstappen szerint a Hamilton ellen zajló, többször ütközéssel végződő csatáikat a Red Bull és a Mercedes pályán kívüli összefeszülése is ösztönözte. Mint elmondta, a balesetből fakadó sérülésektől sosem tartott. „Ha félelem van benned, a dolgok nem működnek. Csak a győzelemre koncentráltam, a sérülés kockázatával sosem foglalkoztam. Pontosan tudtam, mit kell tennem, nem volt szükségem tanácsokra. A korábbi F1-es éveim biztosították, hogy a legjobb Maxot tudtam hozni” – árulta el Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!