Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen elmagyarázta indulatos rádióüzeneteit

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője elmondta, miért volt annyira indulatos a Spanyol Nagydíjon, amikor a csapat nem hívta őt ki a bokszba.

Verstappen az első etapjának végén panaszkodni kezdett abroncsai állapotáról a csapatnak, ám a Red Bull nem hívta ki őt a bokszba, és elmondták neki, hogy a hátszél is hátráltathatja őt. 

„Hátszél… Nem érdekel! Csak a ********* gumik!” – mondta indulatosan Verstappen, majd mivel továbbra is kint tartották őt, újra beszólt a rádión. 

„Akarjátok, hogy újra elismételjem? A ********* gumik meghaltak.”

„Nem kell, hogy újra elismételd, Max” – válaszolt neki versenymérnöke. 

A Red Bull azért hagyta Verstappent továbbra is körözni, mert nem akarták, hogy a Racing Point mögé beragadjanak a kiállást követően. 

„Olyan sok időt vesztek. Kit érdekel, ha előre kerülnek, simán gyorsabb vagyok náluk” – vitatkozott a holland. 

A kiállást követően pedig Verstappen ismét odaszúrt a Red Bullnak: „Mi lenne, ha először a saját versenyünkre koncentrálnánk, ahelyett, hogy Lewiséra figyelünk? Mert világos, hogy a lágy gumikon nem voltunk olyan gyorsak, mint ők. Szóval tegyük a saját dolgunkat, és hagyjuk, hogy ők végezzék a sajátjukat.”

„Csak szegd le a fejed, Max, kérlek” – mondta a versenymérnöke.

Dr. Helmut Marko a futam után helyretette Verstappent, és elmondta, a stratégiaalkotás nem az ő dolga

„Ki akartam menni a bokszba, és nem hívtak be, szóval erősen küszködtem a gumikkal” – nyilatkozta Verstappen az indulatos rádiózásról. „Sok időt veszítettem az utolsó két körömön.”

„Már mondtam a rádión, hogy nem érdekel, ha a Racing Point mögé jövök vissza. Természetesen egyébként is könnyedén megelőztem volna őket. Sokkal gyorsabbak vagyunk, különösen az új gumikon. Ez volt a beszélgetés” – folytatta a holland pilóta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!