Verstappen elnézést kér a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Verstappen elnézést kér a Red Bulltól

HIRDETÉS

Elnézést kért a Red Bull Forma-1-es csapatától Max Verstappen a múlt hétvégi monacói kiesésért.


Elnézést kért a Red Bull Forma-1-es csapatától Max Verstappen a múlt hétvégi monacói kiesésért.

Két héttel azt követően, hogy a holland tehetség győzelemmel debütált az osztrák istálló színeiben, Monte-Carlóban Verstappen háromszor is autót tört – két balesetet ezek közül az időmérőn, illetve a vasárnapi versenyen szenvedett el.

„Elnézést kell kérnem a csapattól, mert nagyon keményen dolgoztak azon, hogy felkészítsék az autót. Nem szabadott volna, hogy ez megtörténjen, nem olyan eredményt értem el, mint amilyen megérdemeltek volna, és ezt nagyon sajnálom” – mondta a 18 esztendős tehetség.

„Csalódtam magamban, mert ennek nem szabadott volna megtörténnie.”

Verstappen a bokszutcából indulva a 9. helyre küzdötte fel magát a vasárnapi futamon, ezt követően történt a baleset.

„A balesetig nagyon jól éreztem magam az autóban. Jó volt a tempóm, főleg az intermediate-abroncsokon, amikor tiszta pályán autózhattam – előztem is néhányat, szóval minden jól alakult. Sajnos azonban ezen a pályán – főleg, ha félig vizes, félig száraz –, ha blokkolod egy kicsit a kerekeket és lecsúszol az ideális ívről, könnyű kicsúszni. Velem pontosan ez történt.”

„Elfékeztem magam, lecsúsztam az ívről a pálya olyan részére, ami még nedves volt, onnantól kezdve pedig csak utas voltam. Elég keményen nekicsapódtam a falnak, és egy kicsit meg is ütöttem a térdem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!