Verstappen: Előnyben van a Ferrari, és nehéz lesz felzárkózni - F1VILÁG.HU

Verstappen: Előnyben van a Ferrari, és nehéz lesz felzárkózni

HIRDETÉS
Nehéz lesz felzárkóznia a Red Bull csapatának a Ferrarira a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjon – ezt nyilatkozta pénteken a világbajnoki éllovas Max Verstappen, aki szerint az olasz csapat egyértelmű előnyben van velük szemben a Hungaroringen.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 29: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 29, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Francois Nel/Getty Images)

A pénteki második szabadedzésen Charles Leclerc futotta meg a legjobb köridőt Mogyoródon, miközben a világbajnoki összetettet 63 pontos előnnyel vezető Verstappen csak a 4. helyen végzett, hátránya közel 3 tizedmásodperc lett a Ferrari monacói pilótájával szemben.

Bár a valódi erőviszonyokat feltehetően még nem láthattuk, Verstappen azt mondja, a szabadedzések alapján eléggé le vannak maradva a Ferraritól.

„Egy kicsit nehezen alakult a mai nap számunkra, de számítottunk is erre” – mondta a világbajnoki cím védője pénteken, kora este. „Megpróbáltuk megtalálni a megfelelő kompromisszumokat a gyorsabb és a lassabb kanyarok között.”

„Rengeteg munka vár még ránk, A Ferrari előnyben van, és nehéz lesz felzárkózni. Természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy faragjunk a hátrányunkból, és meglátjuk azt is, az időjárás milyen hatással lesz majd az időmérőre.”

A meteorológiai előrejelzések szerint szombaton eső áztathatja a Hungaroringet, így igazán izgalmas időmérőre van kilátás.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!