Verstappen: Eltúlozta a média a Red Bull aerodinamikai problémáit - F1VILÁG.HU

Verstappen: Eltúlozta a média a Red Bull aerodinamikai problémáit

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen szerint közel sem voltak annyira komolyak az osztrák istálló aerodinamikai problémái 2020-ban, mint amennyire a média azt beállította.
SPA, BELGIUM - AUGUST 29: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 drives on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 29, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A holland versenyzőnek és csapattársának, Alexander Albonnak voltak nehéz versenyei az elmúlt idény során – főleg a bajnokság elején, amikor a csapatnál bevallották, aerodinamikai anomáliákkal kellett megküzdeniük az RB16-os versenygép esetében.

Az autó sokszor viselkedett kiszámíthatatlanul, a hátulja pedig olykor igencsak idegesen viselkedett, a Red Bullnak azonban sikerült jelentős fejlődést elérnie ezen a fronton.

Verstappen pedig a minap egy interjúban elárulta, az autóval kapcsolatos problémák közel sem voltak olyan komolyak, mint ahogyan azt a média tálalta.

„Szerintem a médiában el lett nagyolva” – mondta a holland a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva. „A miénk volt a második leggyorsabb autó, szerintem vannak sokkal nehezebben vezethető autók is a mezőnyben.”

„Volt néhány megpördülésünk az előszezonban, meg ilyenek, és amikor a határon autózol, az autót nem könnyű vezetni, ha értik, mire gondolok. És a miénkkel egy kicsit talán nehezebb boldogulni, mint a Mercedesével, de vélhetően könnyebb, mint a Williamsével.”

„Szóval szerintem egy kicsit túlzó, ami elhangzott a médiában. Én soha nem éreztem így.”

Bár a 2020-as szezon során legtöbbször Verstappen volt a „harmadik erő” a mezőnyben a két Mercedes mögött, a vb-címre neki sem volt esélye. A holland mégis úgy érzi, sikerült neki is fejlődnie az idény során.

„Szerintem jobb voltam, mint 2019-ben, egy kicsit következetesebb” – fogalmazott. „De igen, jó néhány versenyen magamra voltam utalva… Csak követtem a Mercedeseket! Az autó nem volt rossz, de természetesen le voltunk egy kicsit maradva a Mercedeshez képest.”

Arra a kérdésre, hogy frusztráló volt-e, hogy sokszor a „senki földjén” kellett autóznia, Verstappen azt mondta: „Nem frusztrált a dolog… csak néha erőtlenek voltunk. Persze próbálja az ember a legtöbbet kihozni belőle, amit szerintem az esetek többségében sikerült is. Gondolom, ez jó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!