Friss hírek

Verstappen: Ennél jobb tempóra is képesek vagyunk

Nem futott tiszta kört a Német Nagydíj második szabadedzésén, így a Red Bull jobb tempóra képes annál, mint amit a második szabadedzésen elért eredmények mutatnak – ezt mondja Max Verstappen.

A holland pilóta összesen 51 kört tett meg pénteken, és végül az 5. legjobb idővel zárta a nyitónapot. Verstappen a nap végén elárulta, van még tennivalójuk, de bízik abban, hogy a szombati időmérőre gyorsabbak lesznek.

„Rendben volt a mai nap. Nem igazán találtuk még meg a tökéletes egyensúlyt, de nem vagyunk annyira lemaradva” – mondta a holland versenyző, aki az első edzést a 4., a másodikat az 5. helyen zárta Hockenheimben.

„A második gyakorláson nem volt tiszta köröm a lágyabb keveréken, mivel el kellett vennem, és ezen a pályán a gumik nagyjából egykörösek. Végül extra köröket tettem meg azzal a szettel, és akkor már nem nyújtotta a legjobb tapadást.”

Verstappen közel 7 tizeddel volt lassabb az edzést az élen záró Charles Leclerctől, reményei szerint azonban a hétvége további részében közelebb kerülhetnek a Ferrarihoz és a Mercedeshez.

„Egy kicsit le vagyunk maradva a Mercedestől és a Ferraritól, de némi finomhangolással rendben lesz a dolog, és szerintem jobbak vagyunk annál, mint amit a második edzésen futott köridők mutatnak.”

„Mindig jó, ha sokat köröz az ember pénteken, még ha a körülmények változnak is, hiszen szerzünk némi tudást, és megtalálhatjuk a megfelelő irányt a hétvége további részére.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!