Verstappen: Ennél sokkal többre vagyunk képesek! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ennél sokkal többre vagyunk képesek!

HIRDETÉS
Nehezen kezdődött a hazai Forma-1-es futamhétvégéje Max Verstappennek, akinek munkáját pénteken egy műszaki hiba hátráltatta, így a második szabadedzésen hét tizedmásodpercet kapott a két Ferraritól.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 01: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing looks on in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 01, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Alig tíz perc telt el a Forma-1-es Holland Nagydíj első szabadedzéséből, amikor a helyi közönség sztárja, Max Verstappen autója műszaki hiba miatt megállt a pálya szélén. A címvédő Red Bulljában meghibásodott a sebességváltó, így Verstappen rögtön lépéshátrányba került a riválisaihoz képest. A kihagyás a pilóta második szabadedzésen mutatott formáján is meglátszott: a holland 1:13,042-es körrel csak a nyolcadik helyen végzett, hátránya hét tizedmásodperc volt az élen záró két Ferrarihoz képest.

A napját értékelve Verstappen elismerte, hogy még sok munka vár rájuk, de tudja, hogy a szombat délben kezdődő harmadik szabadedzésig, valamint az azt követő kvalifikációig még bőven van idejük finomítani az autón.

„A lágyakon az első szabadedzés miatt keveset mentem, a keményeken pedig a hihetetlenül alacsony tapadás miatt nehéz megállapítani az autó egyensúlyát. Hatvan perc alatt nem sok lehetőség van a beállítások módosítására, ezért abból próbáltuk kihozni a maximumot, amivel rendelkeztünk. Ez nem volt valami jó nap, de az éjszaka során kielemezhetjük az adatokat. Biztos vagyok benne, hogy ennél többre vagyunk képesek” – értékelt.

Verstappennél a két Ferrari mellett a két Mercedes, valamint Lando Norris, Lance Stroll és Fernando Alonso is jobb időt autózott a második szabadedzésen, de a hollandot ez egyáltalán nem zavarta.

„Nem lepett meg, még sokat tudunk fejlődni” – tette hozzá a világbajnok, akit szemmel láthatóan a műszaki hiba miatt elvesztegetett gyakorlási lehetőség sem zavart.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!