Verstappen: Ennél többre nem számíthattunk - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ennél többre nem számíthattunk

HIRDETÉS
A Mercedesekkel nem tudta tartani a lépést Max Verstappen a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki időmérőjén, a holland pilóta azonban megszerezte a 3. rajtkockát a szombati sprintversenyre.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 10: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 10, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

A hosszú egyenesekből álló monzai versenypálya eleve kemény diónak ígérkezett a Red Bull számára, Verstappen így nem kergetett illúziókat a versenyhétvégét megelőzően.

A világbajnoki éllovas viszont az időmérő után elismerte, egy kicsit nehezebben kezdődött számukra a hétvége, mint várták.

„Nem ez volt a legjobb időmérőnk, de szerintem ez a pálya eleve nehéznek ígérkezett számunkra” – mondta a holland. „Az első edzésen jobban küszködtünk egy kicsit, mint szerettünk volna, de azt gondolom, az időmérő folyamán jól összekaptuk magunkat.”

„Elégedett vagyok a 3. hellyel, nem lett volna reális többre számítani. Azt gondolom, a sprintfutam talán szorosabb lehet, de soha nem tudhatjuk itt. Nyilván megpróbálunk nyomást helyezni rájuk.”

Verstappen hozzátette, a szombati szabadedzésen még megpróbálnak egy kicsit javítani a teljesítményükön.

„Szombat reggel még lesz egy szabadedzés, szóval meglátjuk, mit tehetünk, hogy javítsunk a hosszú etapos tempón egy kicsit. De a hosszú egyenesek miatt nehezebb dolgunk lesz itt. Viszont remélem, hogy értékes pontokat gyűjthetünk holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!