IMOLAGP

Verstappen: Érezhetően más az új Red Bull

NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 24: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during the Red Bull Racing Filming Day at Silverstone on February 24, 2021 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images for Red Bull Racing)
Szerdán először volt lehetősége vezetni a Red Bull 2021-es versenyautóját Max Verstappennek. A holland versenyző azt mondja, egyáltalán nem bánja, hogy az előszezoni tesztek ilyen rövidek lesznek idén.

A Forma-1 csapatai mindössze 3 napot tölthetnek el Bahreinben az idénykezdet előtt: a felkészülést március 12-14. között rendezik, így minden versenyzőnek nagyjából másfél nap jut majd.

Verstappen azt mondja, neki ez személy szerint nem okoz problémát – a csapat szempontjából persze az lenne a legjobb, ha minél több időt tölthetne az autó megismerésével. Erre viszont remek alkalmat kívánt a szerdai „filmforgatás”, ahol 100 km-t körözhettek az RB16B jelű modellel.

„Igen, elég rövid lesz, versenyzőnként másfél nap jut, de nekem tetszik” – mondta a holland pilóta.

„6 nap szerintem sok volt… És elég unalmas… Persze imádok Forma-1-es autót vezetni, nem arról van szó, de nincs meg a versengés érzése. Szóval szerintem rendben van a másfél nap – persze remélem, hogy tényleg másfél nap is lesz!”

„Simán kell mennie mindennek, nem szabad, hogy problémák legyenek, szerintem ez a legfontosabb dolog.”

Verstappen azt mondja, bár az idei modell a tavalyi versenyautóra épült, érezhető a változás, főleg az aerodinamikai szabályok kisebbfajta megváltoztatása miatt.

„Ez egy filmforgatási nap volt, az RB15-össel kezdtem, hogy a szünet után felvegyem a ritmust. Pár kör után már kényelmesen éreztem magam az autóban. Aztán beültem az RB16B-be. Természetesen ez egy új autó, össze kell szokni vele, illetve a motorral. Arra törekedtünk, hogy simán menjen minden, és próbáltunk a lehető legjobban felkészülni a bahreini tesztekre.”

„Természetesen vannak különbségek. A legfőbb változás nyilván a padlólemez, elég nagy bevágást ejtettek rajta hátul. Szóval az autó eleve másképp viselkedik. Ez a nap az autó alapvető megértéséről szólt, Bahreinben pedig úgy is sok munka vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!