Verstappen: Érezhetően más az új Red Bull - F1VILÁG.HU

Verstappen: Érezhetően más az új Red Bull

Szerdán először volt lehetősége vezetni a Red Bull 2021-es versenyautóját Max Verstappennek. A holland versenyző azt mondja, egyáltalán nem bánja, hogy az előszezoni tesztek ilyen rövidek lesznek idén.

A Forma-1 csapatai mindössze 3 napot tölthetnek el Bahreinben az idénykezdet előtt: a felkészülést március 12-14. között rendezik, így minden versenyzőnek nagyjából másfél nap jut majd.

Verstappen azt mondja, neki ez személy szerint nem okoz problémát – a csapat szempontjából persze az lenne a legjobb, ha minél több időt tölthetne az autó megismerésével. Erre viszont remek alkalmat kívánt a szerdai „filmforgatás”, ahol 100 km-t körözhettek az RB16B jelű modellel.

„Igen, elég rövid lesz, versenyzőnként másfél nap jut, de nekem tetszik” – mondta a holland pilóta.

„6 nap szerintem sok volt… És elég unalmas… Persze imádok Forma-1-es autót vezetni, nem arról van szó, de nincs meg a versengés érzése. Szóval szerintem rendben van a másfél nap – persze remélem, hogy tényleg másfél nap is lesz!”

„Simán kell mennie mindennek, nem szabad, hogy problémák legyenek, szerintem ez a legfontosabb dolog.”

Verstappen azt mondja, bár az idei modell a tavalyi versenyautóra épült, érezhető a változás, főleg az aerodinamikai szabályok kisebbfajta megváltoztatása miatt.

„Ez egy filmforgatási nap volt, az RB15-össel kezdtem, hogy a szünet után felvegyem a ritmust. Pár kör után már kényelmesen éreztem magam az autóban. Aztán beültem az RB16B-be. Természetesen ez egy új autó, össze kell szokni vele, illetve a motorral. Arra törekedtünk, hogy simán menjen minden, és próbáltunk a lehető legjobban felkészülni a bahreini tesztekre.”

„Természetesen vannak különbségek. A legfőbb változás nyilván a padlólemez, elég nagy bevágást ejtettek rajta hátul. Szóval az autó eleve másképp viselkedik. Ez a nap az autó alapvető megértéséről szólt, Bahreinben pedig úgy is sok munka vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!