Friss hírek

Verstappen „érezte”, hogy ki fog vonulni a Honda

NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 08: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 08, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by XPB - Pool/Getty Images)
Nem érte meglepetésként Max Verstappen a Honda bejelentése, miszerint a 2021-es szezon végén a japán gyártó kivonul a Forma-1-ből. A holland azt mondja, „érezte” már a bejelentés előtt, hogy történni fog valami.

A Honda múlt pénteken jelentette be, 2022-ben már nem lesz jelen a Forma-1-ben. A döntéssel a gyártó nagyon nehéz helyzetbe hozta partnercsapatait, a Red Bullt és az AlphaTaurit, hiszen mihamarabb új motorbeszállítót kell találniuk.

Verstappen azt mondja, már a bejelentés előtt érezte, hogy készülőben van valami.

„Lehetett érezni, hogy jönni fog valami. Természetesen az ember nem mutatja ilyenkor, de nyilván a bejelentés előtt egy kicsivel én is tudtam már” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Kár érte, de érthető az ő részükről.”

Verstappen azt mondja, azt követően kezdett el gyanakodni a Honda szándékaira, hogy aláírta 2023 végéig szóló szerződését a Red Bull-lal. Azzal azonban mindig tisztában volt, hogy a japán gyártó F1-es jövőjére nincs garancia.

„Határozottan azt követően jött a dolog, hogy én aláírtam. De soha nem kötelezték el magukat sokkal hosszabb időre, szóval lehetett számítani ilyesmire.”

„Az ember soha nem lehet biztos az ilyenekben, és ez persze sajnálatos a csapatok szempontjából is. Hiszen aláírsz egy szerződést, de ki tudja, mi történik 5 év alatt, nem igaz?”

„Szóval ez van. Hogy őszinte legyek – ahogy már mondtam –, láttam jönni. És gondolom, hogy ez az egész helyzet most világszerte nem segített.”

„Kár érte. De meg kell érteni őket, az okokat. És a folytatásban is nyomni fogjuk, ők is ezt ígérték.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!