Friss hírek

Verstappen „érezte”, hogy ki fog vonulni a Honda

Nem érte meglepetésként Max Verstappen a Honda bejelentése, miszerint a 2021-es szezon végén a japán gyártó kivonul a Forma-1-ből. A holland azt mondja, „érezte” már a bejelentés előtt, hogy történni fog valami.

A Honda múlt pénteken jelentette be, 2022-ben már nem lesz jelen a Forma-1-ben. A döntéssel a gyártó nagyon nehéz helyzetbe hozta partnercsapatait, a Red Bullt és az AlphaTaurit, hiszen mihamarabb új motorbeszállítót kell találniuk.

Verstappen azt mondja, már a bejelentés előtt érezte, hogy készülőben van valami.

„Lehetett érezni, hogy jönni fog valami. Természetesen az ember nem mutatja ilyenkor, de nyilván a bejelentés előtt egy kicsivel én is tudtam már” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Kár érte, de érthető az ő részükről.”

Verstappen azt mondja, azt követően kezdett el gyanakodni a Honda szándékaira, hogy aláírta 2023 végéig szóló szerződését a Red Bull-lal. Azzal azonban mindig tisztában volt, hogy a japán gyártó F1-es jövőjére nincs garancia.

„Határozottan azt követően jött a dolog, hogy én aláírtam. De soha nem kötelezték el magukat sokkal hosszabb időre, szóval lehetett számítani ilyesmire.”

„Az ember soha nem lehet biztos az ilyenekben, és ez persze sajnálatos a csapatok szempontjából is. Hiszen aláírsz egy szerződést, de ki tudja, mi történik 5 év alatt, nem igaz?”

„Szóval ez van. Hogy őszinte legyek – ahogy már mondtam –, láttam jönni. És gondolom, hogy ez az egész helyzet most világszerte nem segített.”

„Kár érte. De meg kell érteni őket, az okokat. És a folytatásban is nyomni fogjuk, ők is ezt ígérték.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!