Friss hírek

Verstappen erős Ferrarira számít Monacóban

Max Verstappen szerint a Ferrari autója várhatóan jól fog teljesíteni a lassú és rázós monacói Forma-1-es vonalvezetésen, ám egy utcai pályán sosem lehet kizárni a váratlan fordulatokat.

Alig hagytuk magunk mögött a változatos és izgalmas Spanyol Nagydíjat, a Forma-1 mezőnye máris egy új helyszínre költözött. Hétvégén a versenynaptár egyik ikonikus és legalább annyira nehéz pályája, Monaco következik, ahol Max Verstappen szerint a Ferrari lépéselőnyben lehet a Red Bull-lal szemben. A holland úgy látja, már a múlt hétvégén is a vörösök voltak előnyben, ám Charles Leclerc műszaki hibájából fakadóan végül az energiaitalosok húzták be a győzelmet.

„Szükségünk volt némi szerencsére” – emlékezett vissza Verstappen.  „A spanyolországi futam hektikusan alakult, különösen egy körön nem volt megfelelő a tempónk. Az elején úgy tűnt, Charles képes lassan elhúzni előlem, aztán persze elhagytam a pályát, és az első 30 kör során mindenféle problémába ütköztem. Mindenesetre csak az előttünk álló futammal foglalkozunk. Monacóban nehéz meghatározni az erőviszonyokat, de fontos minél több pontot szereznünk.”

Hirdetés
 

Az előzés talán egyetlen másik helyszínen sem olyan nehéz, mint Monacóban, ezért a jó időmérős teljesítmény lényegében félsikernek számít a szűk utcai pályán. Ennek fontosságát hangsúlyozta ki Verstappen is.

„Szükség van a jó tempóra egy körön, és ezzel nekünk idén kissé meggyűlt a bajunk. Az alacsony tempójú rázókőlovaglás a Ferrarinak várhatóan jól fog menni, figyelembe véve, eddig hol teljesítettek jól. Egyébként pedig sosem lehet tudni. Csak saját magunkra kell koncentrálnunk. Meg kell találnunk egy jó egyensúlyt, aztán meglátjuk” – latolgatta az esélyeket a címvédő.

Verstappen jóslata eddig megállja a helyét, az első szabadedzés leggyorsabb idejét ugyanis Leclerc futotta a Ferrarival.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!