Verstappen: Erre mi sem számítottunk! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Erre mi sem számítottunk!

A tizedik rajthelyről óriási felzárkózást bemutatva Max Verstappen nyerte meg a 2022-es Forma-1-es Magyar Nagydíjat, aki akkora fölényben autózott a pályán, hogy még egy megpördülés sem állhatta útját.

Tovább növelte az összetettbeli előnyét a Forma-1-es Magyar Nagydíjat követően Max Verstappen, aki az időmérő edzésen elszenvedett műszaki hibájából következően csak a tizedik rajthelyről várta a 70 körös futamot. Egy nagyszerű stratégiával, kiegyensúlyozott vezetéssel, valamint az ismét betliző Ferrarik közreműködésével szerezte meg karrierje 28. F1-es győzelmét. Mint a rádióban fogalmazott fogalmazott, ma reggel felébredve ő maga sem számolt ekkora sikerrel.

„Nem igazán. Abban bíztam, hogy közel kerülhetek a dobogóhoz. Nehezek voltak a körülmények, de nagyon jó volt a stratégiánk. Jól reagáltunk, mindig a megfelelő időben álltunk ki a bokszba, szerintem a kivezető köreink is rendben voltak. Még a 360-assal együtt is sikerült nyerni!” – fogalmazott a holland címvédő, aki a futam utolsó harmadában, nem sokkal az addig vezető Charles Leclerc megelőzését követően váratlanul megpördült a pályán. Szerencséjére egy lassabb szakaszon történt a hiba, így csak Leclerc tudta őt visszaelőzni.

„Kicsit küzdöttem a váltásokkal és a kuplunggal, változtatnunk is kellett néhány dolgot, hogy ne égessük el a kuplungot. Ez némi teljesítménybe került. [A megpördülés] váratlanul ért, de szerencsére egy 360-ast csináltam, így egyetlen pozíciót veszítettem” – emlékezett vissza az esetre.

Verstappen immár 80 ponttal vezeti a bajnokságot Leclerc előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!