Verstappen: Erről a forgatókönyvről álmodtunk

Fotó: Red Bull Racing
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands with Dietrich Mateschitz of Red Bull Racing and Austria during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 1, 2018 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Különösen fontos volt az Ausztriában szerzett győzelem Max Verstappen számára, hiszen csapata, a Red Bull otthonában sikerült a dobogó legfelső fokára állnia.

A holland remek versenyzést bemutatva, a gumikat kiválóan kezelve diadalmaskodott a Red Bull Ringen – ez volt idei első, F1-es pályafutása negyedik győzelme.

„Mindannyian erről a forgatókönyvről álmodtunk, hogy megnyerjük hazai versenyünket, és természetesen nagyszerű érzés” – mondta Verstappen.

„Egy kicsit váratlanul ért, de az autó jól kezelhető volt a versenyen, szóval nagyon boldog vagyok. A győzelem mindig fontos, de az, hogy a Red Bull Ringen jött össze az elsőség a Red Bullnak… ez az a verseny, amit csapatként a legjobb megnyerni nekünk. A nagyfőnök, Dietrich [Mateschitz] is itt volt, mindenki idejött, hogy lássa a dobogót, szóval nagyon örülök.”

„Ismét fantasztikus támogatást kaptam, ez nagyszerű motivációt jelent számomra. Természetesen örülök, hogy dobogóra állhattam, de az, hogy megnyertem a versenyt, még jobb.”

Verstappen hozzátette, a verseny kulcsa kétségkívül a gumikezelés volt az Osztrák Nagydíjon.

„A gumiknak kulcsszerep jutott a versenyen, a hátsó gumikra nagy terhelés nehezedett, és nagyon elkezdték feladni. Nekem sikerült jól kezelnem őket, csak az utolsó pár körben kezdtek el szétmenni. Nem volt könnyű, de örülök, hogy sikerült.”

„A verseny fénypontja számomra az első kör volt. Nem volt egyszerű, de szerintem elég jól sikerült kijönnünk belőle. És az utolsó 10 kört is megemlíteném, mert egyre nagyobb volt a nyomás, de elöl tudtunk maradni. Fantasztikus volt látni a dobogóról a narancssárgába öltözött rajongókat, és persze a csapatot is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS