Friss hírek

Verstappen és Hamilton párharcáról szólhat 2020?

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint Max Verstappen 2020-ban elkaphatja Lewis Hamiltont, ha csapata ütőképes csomagot biztosít számára.

Az energiaital-gyárosok nagy célokat tűztek ki maguk elé az idei szezonra: a világbajnoki címért szeretnének harcolni, a téli tesztek alapján pedig a Red Bull részéről igencsak bizakodóan nyilatkoztak.

„Összességében javult az autó egyensúlya, és változtattunk rajta néhány dolgot” – mondta Max Verstappen. „Az autó viszont alapvetően ugyanaz maradt, mint a tavalyi, hiszen a szabályok nem változtak.”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt reméli, az RB16-os versenygép elég jó lesz ahhoz, hogy Verstappen már a szezon elejétől kezdve harcban legyen a vb-címért.

„Remélhetőleg harcban leszünk. A Hondának köszönhetően először fordul elő, hogy szinte ugyanakkora motorerővel rendelkezünk, mint a Mercedes” – magyarázta a szakember a Kronen Zeitungnak.

Marko persze nem írja le a Ferrarit sem, noha az olaszok a téli teszteken látszólag gyengén muzsikáltak.

„Mindig gyorsak voltak, de nem voltak különösebben következetesek” – mondja az energiaital-gyárosok tanácsadója, aki szerint viszont az idei bajnokság a Mercedes és a Red Bull küzdelméről szól majd.

„Nagy a nyomás, főleg Lewison [Hamilton] és Maxon. Lewis természetesen gyors, és formában van. De ha a három leggyorsabb versenyzőt nézzük, Verstappen talán a leggyorsabb közülük egy körön, most pedig már rendelkezik a szükséges rutinnal és érettséggel is.”

Marko szerint Hamilton egyik gyengesége az lehet, hogy „bár hülyén hangzik, többé-kevésbé ellenfelek nélkül versenyzett az elmúlt években”.

„Úgy hiszem, az idei év Hamilton és Verstappen párharcáról szól majd, és egy olyan csomaggal, amit reményeink szerint biztosítani tudunk Maxnak, komoly ellenfelek lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
Verstappen és Hamilton párharcáról szólhat 2020?
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!