Verstappen és Leclerc is nyer egy-egy helyet a rajtrácson Belgiumban - F1VILÁG.HU

Verstappen és Leclerc is nyer egy-egy helyet a rajtrácson Belgiumban

HIRDETÉS
Yuki Tsunoda a bokszból lesz kénytelen nekivágni a ma délutáni Forma-1-es Belga Nagydíjnak, ennek köszönhetően pedig a két bajnokaspiráns, Max Verstappen és Charles Leclerc is előreléphet majd egy-egy pozíciót.
SPA, BELGIUM - AUGUST 27: Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT03 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Verstappen és Leclerc több más versenyzőhöz hasonlóan rajtbüntetést kapott Spa-Francorchamps-ban motorkomponens-cserék miatt, így csak a 15. és 16. helyekről vágtak volna neki a szezon 14. futamának.

Nem sokkal ezelőtt azonban kiderült, Yuki Tsunoda autójában az FIA előzetes jóváhagyása nélkül motorkomponenseket cserélt, így az AlphaTauri pilótája a szabályok szerint a bokszból vág majd neki a 44 körös száguldásnak. Mivel a japán versenyző a 13. helyről rajtolt volna, büntetésének köszönhetően Verstappen és Leclerc, illetve a mögöttük végző pilóták is előrelépnek majd egy-egy helyet a rajtrácson.

Az F1Világ élő hírfolyamában folyamatosan beszámolunk a legfrissebb fejleményekről.

A Belga Nagydíj végleges rajtrácsa:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!