Friss hírek

Verstappen és Norris is népszerűbb Hamiltonnál

Max Verstappen a legnépszerűbb Forma-1-es versenyző, a McLaren pedig a legnépszerűbb csapat a száguldó cirkusz globális felmérése alapján.

Miközben 2017-ben még toronymagasan a Mercedes versenyzőjéért, Lewis Hamiltonért rajongtak a legtöbben, az F1 által nemrégiben elvégzett kutatás szerint mostanra a brit pilóta csak a harmadik legnépszerűbb a mezőnyben.

A legtöbben a Red Bull ifjú titánjáért, a világbajnoki pontversenyt jelenleg vezető Max Verstappenért szorítanak, míg a második legnépszerűbb pilóta az F1-es mezőnyben a McLaren brit versenyzője, Lando Norris.

A felmérés szerint a rajongók egyharmada sorolja őt top 3 versenyzője közé, míg 14,4 százalékuk tartja kedvencének a holland pilótát. Verstappen különösen népszerű az Egyesült Államokban és Japánban, és nem meglepő módon Hollandiában is. Népszerűsége pedig nemcsak a fiatalabb korosztály körében mérhető, igazán előkelő számokat produkált a 35-54 évesek körében.

Norrist a megkérdezettek 13,7 százaléka tartja kedvencének. Bár az összesített eredmények alapján Hamilton csak a harmadik legnépszerűbb, a 45+-os korcsoportban még mindig ő a legkedveltebb pilóta a mostani mezőnyben.

A megkérdezettek 10 százaléka Daniel Ricciardót, 9 százaléka pedig Sebastian Vettelt tartja kedvencének, őket Charles Leclerc, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, George Russell és Pierre Gasly követi.

Ami a csapatokat illeti, a McLaren lett a legnépszerűbb 29,5 százalékkal. Érdekesség, hogy a wokingi istálló 2017-ben még csak a megkérdezettek 15,8 százalékának volt a kedvence. A második legnépszerűbb istálló a Red Bull lett, és miközben a két csapat népszerűsége nőtt, a Ferrarié és a Mercedesé csökkent. Előbbi istálló a 3., utóbbi a 4. helyen zárt. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!