Verstappen és Norris is népszerűbb Hamiltonnál - F1VILÁG.HU

Verstappen és Norris is népszerűbb Hamiltonnál

HIRDETÉS
Max Verstappen a legnépszerűbb Forma-1-es versenyző, a McLaren pedig a legnépszerűbb csapat a száguldó cirkusz globális felmérése alapján.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 12: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 talk on the drivers parade before the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 12, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Miközben 2017-ben még toronymagasan a Mercedes versenyzőjéért, Lewis Hamiltonért rajongtak a legtöbben, az F1 által nemrégiben elvégzett kutatás szerint mostanra a brit pilóta csak a harmadik legnépszerűbb a mezőnyben.

A legtöbben a Red Bull ifjú titánjáért, a világbajnoki pontversenyt jelenleg vezető Max Verstappenért szorítanak, míg a második legnépszerűbb pilóta az F1-es mezőnyben a McLaren brit versenyzője, Lando Norris.

A felmérés szerint a rajongók egyharmada sorolja őt top 3 versenyzője közé, míg 14,4 százalékuk tartja kedvencének a holland pilótát. Verstappen különösen népszerű az Egyesült Államokban és Japánban, és nem meglepő módon Hollandiában is. Népszerűsége pedig nemcsak a fiatalabb korosztály körében mérhető, igazán előkelő számokat produkált a 35-54 évesek körében.

Norrist a megkérdezettek 13,7 százaléka tartja kedvencének. Bár az összesített eredmények alapján Hamilton csak a harmadik legnépszerűbb, a 45+-os korcsoportban még mindig ő a legkedveltebb pilóta a mostani mezőnyben.

A megkérdezettek 10 százaléka Daniel Ricciardót, 9 százaléka pedig Sebastian Vettelt tartja kedvencének, őket Charles Leclerc, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, George Russell és Pierre Gasly követi.

Ami a csapatokat illeti, a McLaren lett a legnépszerűbb 29,5 százalékkal. Érdekesség, hogy a wokingi istálló 2017-ben még csak a megkérdezettek 15,8 százalékának volt a kedvence. A második legnépszerűbb istálló a Red Bull lett, és miközben a két csapat népszerűsége nőtt, a Ferrarié és a Mercedesé csökkent. Előbbi istálló a 3., utóbbi a 4. helyen zárt. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!