Verstappen és Perez az új Senna és Prost? - F1VILÁG.HU

Verstappen és Perez az új Senna és Prost?

A Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez édesapja szerint a mexikói pilóta ma már többszörös világbajnok lenne, ha pályafutása elejétől kezdve olyan támogatást kapott volna, mint amilyet a mai Forma-1-es mezőny ifjú szupersztárja, például Max Verstappen.

Perez idén harmadik szezonját tölti a Red Bull csapatánál, idei teljesítménye alapján pedig egyre inkább formába lendül. A szezon eddigi öt versenyéből kettőt megnyert, és egyelőre ő a vb-címvédő Max Verstappen legfőbb ellenfele – a két pilótát mindössze 14 pont választja el egymástól a tabellán. Perez édesapja, Antonio Perez szerint idén olyan rivalizálást láthatunk a Forma-1-ben, mint a ’80-as évek végén Ayrton Senna és Alain Prost között a McLarennél.

„Emlékeznünk kell arra is, amikor a McLarennél ott volt Senna és Prost” – mondta Antonio Perez a mexikói Esto című lapnak. „Most ugyanez van. Ma újra átéljük. Két tigris van ugyanabban a ketrecben. Mindketten ugyanazt gondolják, ugyanazt reggelizik, ugyanazt eszik.”

 

„Láthatjuk, hogy egymás után próbálják megszerezni a leggyorsabb kört. Az időmérőn a pole-t akarják, és a leggyorsabbak akarnak lenni az edzéseken is.”

„Verstappen jobban megvetette a lábát. Nem szabad elfelejteni, Max milyen régóta van már a csapattal. Checo most viszont már képes hozni Max tempóját. Az az érzésem, hogy Max és Checo között néhány századmásodperc a különbség Max javára, a nehezebb pályákon viszont nagyon egy szinten vannak.”

Édesapja szerint Perez ma már többszörös bajnok lenne, ha fiatal korában olyan lehetőséget kapott volna, mint néhány mai ellenfele.

„Checo minden áldott reggel tudja, hogy egy olyan istállónál van, mely az első helyen áll, és ahol a második helyezett az első vesztes. Korábban, ha a 10. helyen végzett, az lenyűgöző volt. De ha Checónak meg lett volna az a lehetősége az elejétől kezdve, mint ami más fiatal pilótáknak megvolt, ma már többszörös világbajnok lenne, efelől nincs kétségem.”

„És azt gondolom, hogy Checo Perez itt lesz a következő 10 évben, és világbajnokként képzelem el őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen és Perez az új Senna és Prost?
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!