Friss hírek

Verstappen és Ricciardo esős időmérőben reménykedik

Fotó: Red Bull Racing

Bár magabiztosan szerepeltek a pénteki szabadedzéseken, a Red Bull versenyzői azt remélik, esős körülmények várnak majd rájuk az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén

Max Verstappen Lewis Hamiltontól mindössze 127 ezredmásodperccel lemaradva a 2. helyen végzett a második melbourne-i tréningen, és bár ő illetve csapattársa, Daniel Ricciardo is elégedett az RB14-es versenytempójával, úgy érzik, az időmérő edzésen nagy segítségükre lehet az eső.

„Esőben nem olyan motorfüggő a dolog” – mondta Verstappen a pénteki edzésnap végén.

„Az autónk általában jól működik esőben, és én is szeretem a vizes körülményeket, szóval remélhetőleg szombaton esni fog!”

A Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo hozzátette: „Mindig örülünk egy kis esőnek – egy kicsit kiszámíthatatlanná teszi a dolgokat.”

„Ma, száraz pályán sem tűntünk rossznak, ami remek hír, de esőben kicsit több esélyünk lenne. Utoljára szerintem 2014-ben volt itt esős időmérő, az nem volt túl rossz, szóval remélhetőleg újra összejöhet.”

Fotó: Red Bull Racing

Ricciardo kifejtette, az ő 7. helye nem túl reprezentatív, mivel kevés üzemanyaggal futott körét a piros zászlós megszakítás keresztülhúzta.

„4 tizeddel jobb voltam abban a körben, mint a lágy gumikon. Ha befejezhettem volna, 1:24 eleje lett volna, szóval a 3. vagy 4. helyre kerülhettem volna.”

Az ausztrál egyébként nem teljesen volt elégedett autója egyensúlyával, és Verstappen is azt mondja, van még hová fejlődni.

„Van még terület a fejlődésre, de elégedett vagyok a pénteki nappal. Nem volt sok gondunk, ami jó” – mondta a holland.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!