Verstappen és Sainz is rajtbüntetést kap Monzában! - F1VILÁG.HU

Verstappen és Sainz is rajtbüntetést kap Monzában!

HIRDETÉS
A világbajnoki éllovas Max Verstappen is azon versenyzők között van, akik rajtbüntetést kapnak a hétvégi Forma-1-es Olasz Nagydíjon – erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Azt már korábban tudni lehetett, hogy Lewis Hamiltont erőforrás-csere miatt a mezőny végére száműzik majd, az FIA azonban pénteken megerősítette, mindkét Red Bullban kicserélték a belső égésű motort, így Max Verstappen és Sergio Perez is rajtbüntetés tudatában vágott neki a hétvégének. Míg a világbajnoki címvédő a jelenlegi információk alapján 5 rajthelyes büntetést kap, csapattársát, Sergio Perezt legalább 10 hellyel sorolják majd hátrébb.

De hozzájuk hasonlóan hátrébb sorolják majd a Ferrari pilótáját, Carlos Sainzot is, az ő autójában a kinetikus energia-visszanyerő rendszert [MGU-K] cserélték ki, és mivel ebből az egységből ez már az ötödik idén, rajtbüntetést kap a Scuderia hazai versenyén. A spanyol autójában ráadásul a váltót is kicserélte a Ferrari, és jó eséllyel további motorkomponenseket is beépítenek majd, így könnyen lehet, hogy a mezőny végéről kell indulnia Monzában.

Valtteri Bottast szintén motorkomponens-csere miatt sorolják hátrébb, míg Yuki Tsunodát eredetileg azért büntették 10 rajthellyel, mert a múlt hétvégi Holland Nagydíjon idei ötödik vezetéssel kapcsolatos megrovását is begyűjtötte. Azóta azonban kiderült, az AlphaTauri több erőforrás-komponenst is kicserélt autójában, így a mezőny végéről indul vasárnap. A pontos rajtsorrendet a szombati időmérő edzés határozza majd meg.

A jelenlegi információk alapján így alakulnak a rajtbüntetések az Olasz Nagydíjon:

Verstappen (5 rajthely)
Perez (10 rajthely)
Hamilton (mezőny vége)
Sainz (15 rajthely)
Bottas (mezőny vége)
Tsunoda (mezőny vége)

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!