Verstappen esős időmérőre számít Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Verstappen esős időmérőre számít Silverstone-ban

HIRDETÉS
A negyedik legjobb idővel zárta a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki nyitónapját Max Verstappen, a holland pilóta azonban azt mondja, várja az időmérőt, mert tudja, mi az, amin dolgozniuk kell szombatra.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 01: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 01, 2022 in Northampton, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Az első silverstone-i edzésen nem sokat körözött Verstappen, habár az előrejelzések szerint jó esély van rá, hogy a szombati időmérőt is vizes pályán futja majd a mezőny. A Red Bull versenyzője ennek ellenére elégedett az elvégzett munkával, elmondása szerint viszont a gumikra nagyon oda kell majd figyelniük a vasárnapi verseny során.

„Mindig kicsit nehéz, ha nem körözöl sokat az első edzésen, hiszen a második edzésen sokkal többet kell találgatni” – mondta a világbajnoki címvédő. „Azt hiszem, tudjuk, hogy min kell dolgoznunk, és meg is fogjuk ezt tenni holnapra. Úgy tűnik, esni fog az időmérőn szombaton, szóval eltérőek lesznek a körülmények, mint ma.”

„Megtettem néhány kört sok üzemanyaggal a leglágyabb keveréken, a gumik pedig gyorsan elkopnak itt a gyors kanyarokban, szóval ezen a pályán mindig egy kicsit nehéz kezelni a gumikat. Összességében rendben ment a nap, várom már az időmérőt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!