Verstappen esőtáncot jár, szárazon nincs esélyük - F1VILÁG.HU

Verstappen esőtáncot jár, szárazon nincs esélyük

HIRDETÉS
Esős Monacói Nagydíjban bízik a Forma-1 világbajnoki címvédője, Max Verstappen, a holland ugyanis attól tart, száraz pályán nem sok esélye lesz arra, hogy előrébb verekedje magát a 4. helyről.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands  during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A holland pilóta mindkét Ferrarival, és saját csapattársával, Sergio Perezzel szemben is alulmaradt a szombati időmérőn, ám elmondása szerint ebben komoly szerepet játszott az, hogy utolsó gyorskörét nem tudta befejezni Perez és Carlos Saiz balesete miatt.

Verstappen azt ugyanakkor elismerte, egész hétvégén nem találja a ritmust, a Red Bull egyensúlya pedig nem az igazi az utcai pályán.

„Alapvetően ezen a hétvégén küszködöm egy kicsit a tempóval, nem igazán sikerült megtalálni a tökéletes egyensúlyt” – mondta a holland. „Egy jó utolsó körünk lehetett volna a Q3-ban, a határokat feszegettem, egészen addig, amíg oda nem értem egy kanyarhoz, ahol forgalmi dugóba kerültem!”

„Nagyon balszerencsés volt, mert szerintem jobbak lehettünk volna a 4. helynél. A pole-t ugyan nem szerezhettük volna meg, mert szerintem Charles túl nagy előnyben volt. De azt gondolom, a második hely meglehetett volna.”

„De ez Monaco, teljesen kiszámíthatatlan, és mindig ott van a piros zászló kockázata, amikor mindenki próbál kockáztatni.”

A meteorológiai előrejelzések szerint a mai versenyen eső nehezítheti a versenyzők dolgát, Verstappen pedig azt mondja, a vizes pálya csak hasznukra válhat.

„Szerintem némi esőtáncot kell járnom ma este, hogy felpezsdítsük egy kicsit a vasárnapi versenyt, szárazon ugyanis nem lehet előzni itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!