Verstappen: Ez egy intenzív szezon erős befejezése volt - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ez egy intenzív szezon erős befejezése volt

Max Verstappen rajt-cél győzelmet aratott az Abu Dhabi Nagydíjon, és örül, hogy ilyen magas teljesítménnyel tudták zárni a 2020-as F1-es szezont.

A pole pozíció megszerzését követően Verstappen a győzelmet is bezsebelte az Abu Dhabi Nagydíjon, ráadásul a Mercedes sem jelentett rá veszélyt: a holland pilóta egyértelműen uralta a mezőnyt vasárnap.

„Jó volt a rajtom, aztán minden a gumikezelésről szólt. Az autó jól működött, ma mindent jól csináltunk” – foglalta össze Verstappen. „Ha elöl vagy, akkor minden egyszerűbb. Én határozhattam meg a tempót, szóval ez egyszerű.”

 

„Igen, ez közben egy kis aggodalmat okozott, de láttam, hogy tudom növelni a különbséget a Mercedesekhez képest. Így végül ez semmilyen szerepet nem játszott.”

Verstappen a futam közben felajánlotta a csapatnak, hogy akár lejjebb is tekerhetik a motort, ha szükségesnek látják, azonban erre nem került sor. 

„Ez egy erős befejezés volt az egész csapat számára, nagy köszönet mindenkinek. Jó eredménnyel akartunk a téli szünetre menni, és ez most sikerült.”

És hogy miért nem csatlakozott Verstappen a Mercedesekhez a gumiégetéskor? „A győzelem után a kivezető kört akartam élvezni, aztán a dobogós ünneplést – és várom már, hogy otthon feltegyem a lábaim a kanapéra. Ez egy elég intenzív szezon volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Ez egy intenzív szezon erős befejezése volt
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!