Friss hírek

Verstappen: Ez egy intenzív szezon erős befejezése volt

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 13: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is presented with his trophy on the podium during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 13, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images)
Max Verstappen rajt-cél győzelmet aratott az Abu Dhabi Nagydíjon, és örül, hogy ilyen magas teljesítménnyel tudták zárni a 2020-as F1-es szezont.

A pole pozíció megszerzését követően Verstappen a győzelmet is bezsebelte az Abu Dhabi Nagydíjon, ráadásul a Mercedes sem jelentett rá veszélyt: a holland pilóta egyértelműen uralta a mezőnyt vasárnap.

„Jó volt a rajtom, aztán minden a gumikezelésről szólt. Az autó jól működött, ma mindent jól csináltunk” – foglalta össze Verstappen. „Ha elöl vagy, akkor minden egyszerűbb. Én határozhattam meg a tempót, szóval ez egyszerű.”

„Igen, ez közben egy kis aggodalmat okozott, de láttam, hogy tudom növelni a különbséget a Mercedesekhez képest. Így végül ez semmilyen szerepet nem játszott.”

Verstappen a futam közben felajánlotta a csapatnak, hogy akár lejjebb is tekerhetik a motort, ha szükségesnek látják, azonban erre nem került sor. 

„Ez egy erős befejezés volt az egész csapat számára, nagy köszönet mindenkinek. Jó eredménnyel akartunk a téli szünetre menni, és ez most sikerült.”

És hogy miért nem csatlakozott Verstappen a Mercedesekhez a gumiégetéskor? „A győzelem után a kivezető kört akartam élvezni, aztán a dobogós ünneplést – és várom már, hogy otthon feltegyem a lábaim a kanapéra. Ez egy elég intenzív szezon volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!