Friss hírek

Verstappen: Ez igazi sprint volt a végén!

Max Verstappen a rajtnál elveszítette a vezetést Charles Leclerc-rel szemben az Emilia-Romagna Nagydíj sprintversenyén, ám az utolsó körben visszaszerezte azt. A többféle gumi miatt azonban nem biztos benne, hogy vasárnap is ilyen jó lesz a tempója.

A startnál beragadt a pole-pozícióból induló Red Bull, így a hollandnak még a harmadik helyről induló Lando Norris ellen is védekeznie kellett, ám a hajrára komoly tempókülönbség alakult ki közte és az élen álló Ferrari között, így egy előzéssel meg tudta nyerni a 100 kilométeres, nyolc pontot érő szombati eseményt.

„A rajtom nagyon rossz volt, nem is igazán tudom, hogy mi volt ennek az oka, de túlságosan kipörögtek a kerekeim. Ezt követően csak nyugodtnak kellett maradnom, és eltartott egy kis ideig, mire képes voltam nyomást gyakorolni Charles-ra. Eleinte úgy tűnt, hogy egy kicsivel jobb a tempója, de a végére elfogytak a gumijai, felzárkózhattam és lehetőségem volt arra a manőverre a 2-es kanyarban” – értékelt Verstappen. A leintés után nyilvánosságra hozott csapatrádiós kommunikációból kiderült, hogy Leclerc valóban a gyors gumikopásra panaszkodott az utolsó körökben.

Hirdetés
 

A fő esemény persze vasárnap jön, Verstappennek pedig ismét Leclerc ellen kell majd védekeznie a startnál. „Lehet, hogy holnap már más lesz a helyzet, hiszen másmilyen gumikra is szükségünk lesz, és főleg akkor, ha ugyanilyen rajtot fogok, mint most. De ma összejöttek a dolgok ezen a keveréken. Örülök, hogy a végére egy igazi sprintversenyem lehetett” – mondta a holland.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!