Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco

Élete második monacói Forma-1-es futamgyőzelmét szerezte meg Max Verstappen, aki a változékony időjárás ellenére rajt-cél győzelmet aratott a hercegségben. Fernando Alonso sem tudta őt megingatni.

Kőkemény 78 kört követően állhatott fel a Forma-1-es dobogó felső fokára Max Verstappen, aki a Monacói Nagydíjon a pole-pozícióból aratott fölényes győzelmet. Pozíciójára a verseny egy-egy szakaszán kisebb veszélyt jelentett Fernando Alonso, de a Red Bull pilótája minden helyzetet jó érzékkel és higgadtan kezelt, így végül közel fél perces előnnyel nyert.

„Ez egy eléggé nehéz menet volt” – értékelt a holland a pódiumceremóniát megelőzően. „Közepeseken rajtoltam, miközben Fernando a keményeken kezdett. Mi nem akartunk olyan sokáig kint maradni, de muszáj volt. Az eső érkezése miatt nem láttuk át teljesen a helyzetet. Az abroncsaim elkezdtek szemcsésedni, ami csak több kör után szűnt meg. Onnantól kicsit gyorsultunk, de még mindig nem volt könnyű vezetni. Aztán körről körre egyre jobban esett az eső, így egy ponton az interekre váltottunk. Nagyon csúszós volt a pálya.”

„Az élen állva nem akartam túl sokat kockáztatni, miközben túl nagy időveszteséget sem engedhettem meg magamnak. Emiatt volt kifejezetten nehéz a verseny. Néhányszor a falat is megérintettem, szörnyen nehezek voltak a körülmények, de ez Monaco.”

Verstappen egyik legrázósabb pillanata az alagút előtti jobbosban történt, ahol vizes a kanyarbejáraton kitört a Red Bull hátulja, így a holland majdnem megtörte az autó orrát.

„Blokkoltak a hátsó kerekeim, és nem tudtam kijönni belőle, szóval a csúszás közben próbáltam meg irányban tartani az autót. Szerencsére az egyik fal segített abban, hogy ne csússzak tovább. Nagyon kellemes itt nyerni, különösen a mai körülményeket figyelembe véve. Higgadtak maradtunk, hazahoztuk az autót, így pontokkal gazdagodott a csapat” – zárta a kétszeres világbajnok, aki a mai eredményével 39 pontra növelte előnyét az összetettben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!