Verstappen: Ez nem mérvadó eredmény - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ez nem mérvadó eredmény

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője úgy gondolja, nem mérvadó a Holland Nagydíj szabadedzésén megszerzett 5. helye – megszakított köre szerinte az első pozícióra is jó lett volna.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 03: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 03, 2021 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Verstappen szerint egy körön még van mit javítaniuk a teljesítményükön, habár nem tudják, hogy valójában hol állnak, mivel meg kellett szakítania gyorsköreit a piros zászlós periódusok miatt.

„Az időmérő szempontjából ez az eredmény nem túl reprezentatív, mert egy kör után romlanak a gumik kicsit” – mondta a holland, akinek időmérős próbálkozásai nem sikerültek a pénteki edzésnapon.

„Én használt gumikkal teljesítettem a köröm, és azt hiszem, az, amit meg kellett szakítanom, elég jó lett volna az első helyre. A többi soha nem volt tökéletes. Meg kell néznünk a részleteket, hogy mit tudunk jobban csinálni.”

A zandvoorti versenypályán azonban nehéz előzni, éppen ezért a szombati nap különösen fontos lesz a pilóták és csapatok számára.

„Tudjuk, hogy a rajtpozíció itt nagyon fontos. Szóval igen, meg kell néznünk, hogy egy körön mit tudunk jobban csinálni” – mondta Verstappen, akinek szurkolótábora megtöltötte a lelátókat.

Nagyon élvezetes volt látni mindenkit narancssárgában, ahogy jól szórakoznak a lelátókon, és természetesen a pályán is jó volt vezetni. Elég rövidek a körök, de sok a gyors kanyar is. Szóval szórakoztató nap volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!