Friss hírek

Verstappen: Ez nem mérvadó eredmény

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője úgy gondolja, nem mérvadó a Holland Nagydíj szabadedzésén megszerzett 5. helye – megszakított köre szerinte az első pozícióra is jó lett volna.

Verstappen szerint egy körön még van mit javítaniuk a teljesítményükön, habár nem tudják, hogy valójában hol állnak, mivel meg kellett szakítania gyorsköreit a piros zászlós periódusok miatt.

„Az időmérő szempontjából ez az eredmény nem túl reprezentatív, mert egy kör után romlanak a gumik kicsit” – mondta a holland, akinek időmérős próbálkozásai nem sikerültek a pénteki edzésnapon.

„Én használt gumikkal teljesítettem a köröm, és azt hiszem, az, amit meg kellett szakítanom, elég jó lett volna az első helyre. A többi soha nem volt tökéletes. Meg kell néznünk a részleteket, hogy mit tudunk jobban csinálni.”

A zandvoorti versenypályán azonban nehéz előzni, éppen ezért a szombati nap különösen fontos lesz a pilóták és csapatok számára.

„Tudjuk, hogy a rajtpozíció itt nagyon fontos. Szóval igen, meg kell néznünk, hogy egy körön mit tudunk jobban csinálni” – mondta Verstappen, akinek szurkolótábora megtöltötte a lelátókat.

Nagyon élvezetes volt látni mindenkit narancssárgában, ahogy jól szórakoznak a lelátókon, és természetesen a pályán is jó volt vezetni. Elég rövidek a körök, de sok a gyors kanyar is. Szóval szórakoztató nap volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!