Friss hírek

Verstappen: Ez volt az idei legjobb péntekem

Bár péntek délután autót tört, Max Verstappen úgy érzi, eddigi legjobb pénteki edzésnapját teljesítette Bakuban.

A holland versenyző mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt, az Azerbajdzsáni Nagydíj nyitónapja azonban nem ment zökkenőmentesen, a második tréningen ugyanis falnak csapta autóját az 1-es kanyarban.

„Idén eddig kétségkívül ez volt a legjobb pénteki edzésnapom” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Hiszen első lettem úgy, hogy nem volt ideális a köröm. Először úgy mentem ki a garázsból, hogy sárga zászlókat lengettek és virtuális biztonsági autó volt érvényben, úgyhogy nem tudtam megfelelően felmelegíteni a gumikat.”

„Nagyon nehéz lesz az élen maradni, de legalább jobb a tempónk, mint általában. Már az első körtől kezdve nagyon jól éreztem magam az autóban, habár a rövid etapokon nem tudtam kihozni belőle mindent a forgalom és a sárga zászlók miatt.”

A Red Bull egyébként több újítást is pályára vitt Bakuban, és motorpartnerük, a Renault is igyekezett javítani V6-os erőforrásán.

„Az egyensúly rendben volt, szóval nagyon jó felkészülést végeztünk a gyárban. Az autó rögtön működött a pályán is, úgyhogy a korreláció megfelelő, és azt gondolom, a motor is javult, ez pedig mindig nagy pozitívum.”

Verstappen a délutáni baleset következtében összetörte az autót, ám annak csak a jobb hátsó felfüggesztése sérült komolyabban.

„Nagyon furcsa volt, hogy őszinte legyek” – magyarázta a holland.

„Blokkoltam a kerekeket, de azért próbáltam bevenni a kanyart, majd úgy döntöttem, a biztonságos megoldást választom, és a menekülőútra fordultam. De aztán hirtelen megcsúszott az autó hátulja, és négy kerékkel csúsztam bele a falba. Megsérült az autó, és voltak fent új elemek – de szerencsére egyiket sem terveztük használni a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Verstappen: Ez volt az idei legjobb péntekem
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!