Verstappen: Fájdalmas, hogy mennyit veszítünk az egyenesekben…

Fotó: Pirelli
Max Verstappen Red Bull

Nem sok esélye volt a mai időmérőn a Red Bull ifjú versenyzőjének, Max Verstappennek, aki szerint a vasárnapi versenyen is nehéz lesz harcba szállni a Ferrarikkal és a Mercedesekkel.

A 20 esztendős versenyző az 5. rajtkockát szerezte meg az Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén, ám elmondása szerint nem csalódott, hiszen pontosan erre az eredményre számítottak már a versenyhétvége előtt is.

Verstappen szerint „fájdalmas”, hogy mennyi időt veszítenek a hosszú egyenesekben a Renault-motor miatt – még úgy is, hogy a franciák legújabb specifikációját használják.

„Monza számunkra a legnehezebb pálya, szóval az ötödik hely az, amire számítottunk már a hétvégét megelőzően is” – mondta a holland.

„Teljesen normális az, hogy itt végeztünk, szóval nem vagyok csalódott. Próbáltuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani az időmérőn. Ennél többet nemigen tehetünk. Fájdalmas, hogy mennyit veszítünk az egyenesben, de ez van.”

„Érzékeltem a különbséget ma, hogy új motort használtam, talán másfél tizedet hozott, kis előrelépésről van szó. Ennek azért örülök, de ennél nagyobb lépésekre lesz szükségünk, hogy igazán versenyképesek legyünk.”

„Megpróbáltuk maximalizálni az eredményt, de nagyon messze vagyok az előttem végzőktől. Nem volt szélárnyékom sem a Q3-ban, és bár ez sem változtatott volna a végeredményen, legalább egy kicsit közelebb kerültünk volna.”

„Azt gondolom, a lemaradásunk a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest túl nagy ahhoz, hogy sok mindent tegyünk holnap, de meglátjuk, hogy alakul. Soha nem tudhatjuk, mi történik előttünk, ott kell lennünk. Egykiállásos stratégiánk lesz szerintem, ahogy mindenki másnak. Nem hiszem, hogy nagyon számít, mit csinálunk – hogy tovább maradunk-e kint, vagy előbb bejövünk. Megpróbálunk tiszta rajtot venni, és ebből kiindulni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!