Friss hírek

Verstappen: Fájni fog a Red Bullnak a túlköltekezés miatti büntetés

Megszenvedi majd a költségvetési szabályok megszegése miatti büntetést 2023-ban a Red Bull Forma-1-es csapata – ezt mondja, Max Verstappen, aki ugyanakkor biztos benne, képesek lesznek versenyképes autóval előrukkolni a következő idényben.

A Red Bull csapata 7 millió dolláros pénzbírságot kapott azért, amiért 2021-ben megszegte a költségvetési plafonra vonatkozó szabályokat, ami viszont még fájóbb lehet a csapat számára, hogy a büntetés kiszabását követő 12 hónapban 10 százalékkal kevesebb időt tölthet el szélcsatornás aerodinamikai tesztekkel.

Verstappen pedig tudja, ez nagyon megnehezíti majd a Red Bull életét 2023-ban – ugyanakkor viszont biztos benne, hogy meg fognak birkózni a helyzettel.

Hirdetés
 

„Fájni fog nekünk” – mondta a holland pilóta az Auto Motor und Sport című német szaklapnak. „De meggyőződésem, hogy a csapatom jól csinálja majd a dolgokat, és jól fogjuk kezdeni a szezont. Tudjuk, hol kell kezdenünk, és min kell dolgoznunk.”

„Ha el lennénk veszve abban a tekintetben, hogy milyen irányba menjünk tovább, az még nagyobb probléma lenne. Az idény során pedig majd látni fogjuk, hogy valójában mennyire szenvedjük meg a büntetést.”

„Az autónk versenyképes volt. Ha sikerül megtartanunk a lendületet, rendben leszünk.”

Verstappen beszélt arról is, nehéz szezonra számít 2023-ban, ám arról, hogy pontosan hogyan alakulnak majd az erőviszonyok, még nagyon korai beszélni.

„Ez sok tényezőtől függ” – fogalmazott. „Bizonyos szempontból ezek az autók még mindig újak. Sok fejlesztési potenciál van bennük. A Ferrari esetében pedig nagyon nehéz megmondani, mennyit fejlesztettek még idén. Az is kérdés, hogy mi történik a motorok terén. Ezért is nehéz most megneveznem a legkeményebb ellenfelünket.”

Arra a kérdésre, hogy az idei, abszolút domináns szezon után szeretné-e, ha ellenfelei jobban megnehezítenék a dolgát, a kétszeres világbajnok így felelt: „Néha igen, néha nem. Bizonyos helyzetekben ezt szeretném. De néha egyszerűen csak jó, ha az embernek domináns autója van. Alapvetően viszont azt remélem, hogy a mezőny szorosabb lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!