Friss hírek

Verstappen: Fejlődnünk kell még, de örülök a 2. helynek

Lewis Hamilton mögött a 2. helyen ért célba a Forma-1-es Eifel Nagydíjon Max Verstappen. A Red Bull versenyzője igyekezett tartani a lépést a címvédővel, végül azonban nem volt elég gyors ehhez. Ennek ellenére elégedett az eredménnyel.

Verstappen továbbra is a 3. helyet foglalja el az összetettben, ám miután Valtteri Bottas kiesett a futamon, így közelebb tudott kerülni a finnhez a ponttáblázaton.

A futamot követően a holland pilóta azt mondta, megtett minden tőle telhetőt, ám úgy érzi, ez volt a maximum, amit elérhetett. Annak külön örül, hogy a leggyorsabb kör megszerzéséért a bónuszpontot is bezsebelte.

Hirdetés
 

„Próbáltam közel maradni, de az egész verseny során Lewis egy kicsit gyorsabb volt nálam” – fogalmazott a holland versenyző.

„Igyekeztem annyira közel maradni, amennyire csak lehet, és a tempónk összességében nem is volt rossz a mögöttünk lévőkhöz képest, hiszen óriási előnyben voltunk a biztonsági autós szakasz előtt.”

„Sikerült maximalizálnunk az eredményt, örülök az extra pontnak, amit a leggyorsabb körrel szereztünk meg.”

„Szóval remek hétvégénk volt, abszolút pozitív hétvégénk, elégedett vagyok a második hellyel.”

Verstappen hozzátette, véleménye szerint a versenyirányításnak nem kellett volna beküldenie a biztonsági autót akkor, amikor Lando Norris McLarenje megállt a pálya szélén.

„A biztonsági autó nagyon lassan ment, hogy összeszedje a mezőnyt. Először is, szerintem nem volt szükség a Safety Carra, megoldhatták volna virtuális biztonsági autóval is, szerintem csak szerették volna izgalmasabbá tenni ismét, mert akkorák voltak a különbségek.”

„És egy ilyen pályán, ahol ennyire hideg van, muszáj hőmérsékletre hevíteni ezeket a gumikat. Szerintem elég veszélyes volt. És a probléma az volt, hogy három-négy autó végig ott volt a biztonsági autó mögött, a többiek pedig, akik visszavehették a körüket, fel tudták melegíteni a gumijaikat, ez pedig szintén egy unfair előny volt a mögöttünk lévők számára.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire várja optimistán a hátralévő versenyeket, a holland így felelt: „Természetesen fejlődnünk kell még, de elégedett vagyok megint csak ezzel a második hellyel. Továbbra is keményen kell nyomnunk, hogy még jobbá tegyük az autót, és aztán meglátjuk, hogy alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!