Friss hírek

Verstappen: Fejlődnünk kell még, de örülök a 2. helynek

NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 11: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with team members in parc ferme during the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 11, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Lewis Hamilton mögött a 2. helyen ért célba a Forma-1-es Eifel Nagydíjon Max Verstappen. A Red Bull versenyzője igyekezett tartani a lépést a címvédővel, végül azonban nem volt elég gyors ehhez. Ennek ellenére elégedett az eredménnyel.

Verstappen továbbra is a 3. helyet foglalja el az összetettben, ám miután Valtteri Bottas kiesett a futamon, így közelebb tudott kerülni a finnhez a ponttáblázaton.

A futamot követően a holland pilóta azt mondta, megtett minden tőle telhetőt, ám úgy érzi, ez volt a maximum, amit elérhetett. Annak külön örül, hogy a leggyorsabb kör megszerzéséért a bónuszpontot is bezsebelte.

„Próbáltam közel maradni, de az egész verseny során Lewis egy kicsit gyorsabb volt nálam” – fogalmazott a holland versenyző.

„Igyekeztem annyira közel maradni, amennyire csak lehet, és a tempónk összességében nem is volt rossz a mögöttünk lévőkhöz képest, hiszen óriási előnyben voltunk a biztonsági autós szakasz előtt.”

„Sikerült maximalizálnunk az eredményt, örülök az extra pontnak, amit a leggyorsabb körrel szereztünk meg.”

„Szóval remek hétvégénk volt, abszolút pozitív hétvégénk, elégedett vagyok a második hellyel.”

Verstappen hozzátette, véleménye szerint a versenyirányításnak nem kellett volna beküldenie a biztonsági autót akkor, amikor Lando Norris McLarenje megállt a pálya szélén.

„A biztonsági autó nagyon lassan ment, hogy összeszedje a mezőnyt. Először is, szerintem nem volt szükség a Safety Carra, megoldhatták volna virtuális biztonsági autóval is, szerintem csak szerették volna izgalmasabbá tenni ismét, mert akkorák voltak a különbségek.”

„És egy ilyen pályán, ahol ennyire hideg van, muszáj hőmérsékletre hevíteni ezeket a gumikat. Szerintem elég veszélyes volt. És a probléma az volt, hogy három-négy autó végig ott volt a biztonsági autó mögött, a többiek pedig, akik visszavehették a körüket, fel tudták melegíteni a gumijaikat, ez pedig szintén egy unfair előny volt a mögöttünk lévők számára.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire várja optimistán a hátralévő versenyeket, a holland így felelt: „Természetesen fejlődnünk kell még, de elégedett vagyok megint csak ezzel a második hellyel. Továbbra is keményen kell nyomnunk, hogy még jobbá tegyük az autót, és aztán meglátjuk, hogy alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!