Verstappen figyelmeztet: Dzsiddában gyors lehet a Ferrari - F1VILÁG.HU

Verstappen figyelmeztet: Dzsiddában gyors lehet a Ferrari

HIRDETÉS
Pazar formában kezdte a 2023-as Forma-1-es idényt a Red Bull csapata, Max Verstappen azonban óvatosságra int: a világbajnoki címvédő szerint fontos lesz, hogy folyamatosan fejlődjenek a szezon során, és akár már a jövő hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon más képet kaphatunk az erőviszonyokról.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 05: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 05, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Red Bull Max Verstappen vezetésével kettős győzelmet aratott a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon, és bár az időmérőn nem volt akkora előnyben ellenfeleivel szemben, az RB19-esek versenytempója lenyűgöző volt – a riválisok szinte megközelíteni sem tudták az energiaital-gyárosokat. Verstappen a versenyt követően természetesen elégedettségének adott hangot, ugyanakkor figyelmeztetett, más pályákon teljesen eltérően alakulhatnak majd a viszonyok.

„Az egykörös teljesítmény teljesen mást követel meg az egyensúly tekintetében, mint a versenytempó” – mondta a holland. „Pénteken én nem voltam elégedett az egykörös teljesítménnyel, de a hosszú etapjaim rendben voltak, szóval nem igazán volt meglepetés ezen a téren.”

„Természetesen örülök, hogy így alakult, de Dzsiddában megint teljesen más lesz a helyzet. Az autónk elég erősnek tűnik a tempós kanyarokban, de való igaz, a Ferrari igazán gyors az egyenesekben, ami Dzsiddában kétségkívül előny. De majd kiderül, nagyon nehéz megmondani. Még csak Bahreinben vezettük ezeket az autókat, szóval várnunk kell. Természetesen megpróbáljuk a legjobb formánkat nyújtani majd ott is, és aztán az edzéseken kiderül, pontosan hogyan is állunk.”

A Red Bull tavaly kettős kieséssel indította a szezont a Forma-1-ben, ezt követően azonban valósággal dominált, Verstappen pedig második világbajnoki címét is megszerezte. A 25 esztendős versenyző elárulta, ma már teljesen másképp állnak hozzá az autó fejlesztéséhez, mint évekkel ezelőtt, és nagy segítség az, hogy már rögtön az idény elején ütőképes versenygépük van.

„A tavalyi idénykezdet kiábrándító volt. Azt gondolom, a mentalitásunk is változott egy kicsit, ha a néhány évvel ezelőttit nézzük – legyen szó a működésünkről, vagy akár az autó fejlesztéséről. És igen, nagyszerű, hogy végre egy olyan autónk van, mellyel kezdettől fogva képesek vagyunk nyerni. És az is segít, hogy az autó nem annyira túlsúlyos. Most tökéletesen rendben van.”

„Nagyszerűen indult a szezon, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy év közben folyamatosan kell fejlesztenünk. Természetesen rajta vagyunk az ügyön, és reméljük, hogy jobbak is leszünk ezen a téren, mint a többiek, hiszen meg kell tartani az előnyünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!