Friss hírek

Verstappen: Gasly hozzáállása nem működött a Red Bullnál

Max Verstappen szerint korábbi csapattársa, Pierre Gasly elkövetett egy alapvető hibát akkor, amikor annak idején csatlakozott a Red Bull Forma-1-es csapatához – ez pedig végül az ülésébe került.

Gasly a 2019-es szezont az energiaital-gyárosok nagycsapatánál kezdhette meg, idény közben azonban elveszítette ülését Alexander Albonnal szemben, miután képtelen volt tartani a lépést holland csapattársával.

Gaslyt visszaküldték az AlphaTauri – korábban Toro Rosso – csapatához, ahol azonban remek formát nyújt, tavaly pedig megszerezte első győzelmét is az Olasz Nagydíjon.

Max Verstappen a Ziggo Sport televíziós csatornának adott interjújában kifejtette véleményét azzal kapcsolatban, a francia pilóta miért nem tudott jól szerepelni a Red Bullnál.

„Amikor Pierre csatlakozott hozzánk, azonnal alkalmazkodni akart – ahelyett, hogy rászánta volna az időt arra, hogy mindent kielemezzen” – magyarázta a fiatal pilóta. „Ez a taktika nem működött. És ennek eredményeképp sok minden csúszott félre, rá pedig rengeteg nyomás került.”

„És eleve a tény, hogy összetörte az autót a téli teszteken, szintén nem könnyítette meg a helyzetét.”

Verstappen viszont méltatta Gaslyt azért, hogy a Red Bull kiscsapatánál újra magára talált.

„Ez nagyszerű volt! A többiek tanulhatnának tőle arról, hogyan tudta összeszedni magát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!