Verstappen: Gyorsabb a Ferrari, javulnunk kell! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Gyorsabb a Ferrari, javulnunk kell!

HIRDETÉS
Hiába épített fel tetemes előnyt a bajnoki összetettben a Red Bull a Ferrarival szemben, Max Verstappen szerint mindent meg kell tenniük, hogy fejlődjenek, a legutóbbi, kanadai versenyen ugyanis az olaszok gyorsabb autóval rendelkeztek.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 19: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Carlos Sainz of Spain driving (55) the Ferrari F1-75 during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 19, 2022 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A Kanadai Nagydíjon Verstappen újabb győzelmet szerzett, így 49 pontra növelte előnyét a bajnoki pontversenyben a 3. helyet elfoglaló Charles Leclerc-rel szemben. A Red Bull a konstruktőri versenyben is az élen áll, az energiaital-gyárosok 76 pontos előnyt építettek ki a Ferrarival szemben.

A bajnokságból 9 verseny telt el, 13 tehát még hátravan, Verstappen pedig nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a fejlődésre törekedjenek, Montrealban ugyanis a Ferrari versenyautója gyorsabb volt a versenyen, mint az ő RB18-asuk.

„Nagyon sok van még hátra, és persze tudom, hogy elég nagy az előnyünk, de azt is, hogy nagyon gyorsan fordulhat a kocka” – mondta a világbajnoki éllovas. „A harmadik versenyen még 46 pontos hátrányban voltam, szóval higgadtnak kell maradnunk, koncentrálnunk és fejlődnünk kell, mert ezen a vasárnapon sem mi voltunk a leggyorsabbak.”

„Szóval billeg a dolog, Bakuban nagyon jónak tűnt a helyzet a versenyen, most nem annyira – de így is sikerült győznünk, és úgy gondolom, össze kell dolgoznunk annak érdekében, hogy megpróbáljunk apró javulásokat elérni az autóval.”

A Ferrari idén főleg az időmérőkön remekelt eddig: Charles Leclerc hat rajtelsőséget szerzett, míg Verstappen csupán kettőt. A maranellóiak a versenytempó tekintetében viszont nehezebben tudták tartani a lépést a Red Bull-lal, Kanadában azonban más volt a helyzet – és erre egyelőre Verstappenék is keresik a válaszokat.

„Nem hinném, hogy mindig az volt a helyzet, hogy gyorsabbak voltak szombaton, vasárnap pedig lassabbak. Barcelonában szerintem vasárnap is gyorsak voltak, és volt még jó néhány ilyen futam. Most szombaton pedig esett az eső is. Ez talán nem segített bennünket vasárnap, hiszen nyersebb volt a pálya. De mindezeket a dolgokat meg kell vizsgálnunk. Talán a pálya vonalvezetését, a kerékvetőket, és minden mást is. De jelen pillanatban nehéz megmagyarázni, miért voltak egy kicsit gyorsabbak nálunk a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!