Verstappen: Gyorsak vagyunk az egyenesekben? Nézzék már meg a hátsó szárnyunkat! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Gyorsak vagyunk az egyenesekben? Nézzék már meg a hátsó szárnyunkat!

HIRDETÉS
A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Max Verstappen a Stájer Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján elárulta, kissé unja már azokat a kérdéseket, melyek az egyenesbeli teljesítményükre vonatkoznak, és melyekkel azt próbálják sugallni, hogy az energiaital-gyárosok a motorerő tekintetében léptek előre a legutóbbi versenyeken.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 25: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 25, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Miközben a Mercedes és a Ferrari az Azeri Nagydíjon vetette be idei második erőforrását, a Honda csak a múlt hétvégi Francia Nagydíjon építette be az új motorokat a Red Bull és az AlphaTauri autóiba.

Az energiaital-gyárosok ugyanakkor egy jóval kisebb hátsó szárnyat is használnak mostanában, melynek köszönhetően igazán jó teljesítményre képesek az egyenesekben.

Az elmúlt héten viszont kisebbfajta szópárbaj bontakozott ki amiatt, mert Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a franciaországi futam után azt találta mondani, a Honda nagyot lépett előre idei második erőforrásával – holott a motorfejlesztések tiltottak szezon közben, csupán a megbízhatóságon lehet javítani.

A végsebességgel kapcsolatos kérdést szombaton a pole-t szerző Max Verstappen is megkapta, amikor a BBC Sport újságírója arról érdeklődött, a Honda át tudta-e menteni előnyét az idei évre a nagy tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő pályákon, például Spielbergben.

„Mindig meglehetősen jók voltunk a magasan elhelyezkedő pályákon, de szerintem legközelebb hozni fogok egy kinyomtatott fotót a hátsó szárnyak közötti különbségekről, és át fogom adni minden egyes újságírónak” – mondta Verstappen kissé indulatosan.

„Mert ezeket a kérdéseket kapom már 2-3 hete, hogy nagyon gyorsak vagyunk az egyenesekben… Igen, azok vagyunk, de nézzék már meg a hátsó szárnyunkat! Kétlem, hogy ugyanolyan lenne. És persze, a Honda nagyszerű munkát végzett tavaly óta. De az első motorhoz képest a mostani motorunk esetében minden a megbízhatóságról szólt, és nincs egyértelmű előnyünk a nyers motorerőt tekintve, szóval be fogom izzítani a nyomtatómat legközelebb, és oda fogok adni néhány fényképet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!