Friss hírek

Verstappen: Gyorsak vagyunk az egyenesekben? Nézzék már meg a hátsó szárnyunkat!

A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Max Verstappen a Stájer Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján elárulta, kissé unja már azokat a kérdéseket, melyek az egyenesbeli teljesítményükre vonatkoznak, és melyekkel azt próbálják sugallni, hogy az energiaital-gyárosok a motorerő tekintetében léptek előre a legutóbbi versenyeken.

Miközben a Mercedes és a Ferrari az Azeri Nagydíjon vetette be idei második erőforrását, a Honda csak a múlt hétvégi Francia Nagydíjon építette be az új motorokat a Red Bull és az AlphaTauri autóiba.

Az energiaital-gyárosok ugyanakkor egy jóval kisebb hátsó szárnyat is használnak mostanában, melynek köszönhetően igazán jó teljesítményre képesek az egyenesekben.

Az elmúlt héten viszont kisebbfajta szópárbaj bontakozott ki amiatt, mert Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a franciaországi futam után azt találta mondani, a Honda nagyot lépett előre idei második erőforrásával – holott a motorfejlesztések tiltottak szezon közben, csupán a megbízhatóságon lehet javítani.

A végsebességgel kapcsolatos kérdést szombaton a pole-t szerző Max Verstappen is megkapta, amikor a BBC Sport újságírója arról érdeklődött, a Honda át tudta-e menteni előnyét az idei évre a nagy tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő pályákon, például Spielbergben.

„Mindig meglehetősen jók voltunk a magasan elhelyezkedő pályákon, de szerintem legközelebb hozni fogok egy kinyomtatott fotót a hátsó szárnyak közötti különbségekről, és át fogom adni minden egyes újságírónak” – mondta Verstappen kissé indulatosan.

„Mert ezeket a kérdéseket kapom már 2-3 hete, hogy nagyon gyorsak vagyunk az egyenesekben… Igen, azok vagyunk, de nézzék már meg a hátsó szárnyunkat! Kétlem, hogy ugyanolyan lenne. És persze, a Honda nagyszerű munkát végzett tavaly óta. De az első motorhoz képest a mostani motorunk esetében minden a megbízhatóságról szólt, és nincs egyértelmű előnyünk a nyers motorerőt tekintve, szóval be fogom izzítani a nyomtatómat legközelebb, és oda fogok adni néhány fényképet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Verstappen: Gyorsak vagyunk az egyenesekben? Nézzék már meg a hátsó szárnyunkat!
Fellebbez és Vettel kizárásának felülvizsgálatát kéri az Aston Martin!
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!