Verstappen győzelemben nemigen reménykedik - F1VILÁG.HU

Verstappen győzelemben nemigen reménykedik

HIRDETÉS
A kardántengely törése miatt nem tudott a rajtelsőségért harcolni a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj szombati időmérőjén Max Verstappen, a holland pedig azt mondja, a győzelemre így nem sok esélye lesz Dzsiddában.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 stops in the Pitlane during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 18, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A szabadedzések alapján Verstappen egyértelmű favoritja volt a kvalifikációnak, ám végül csak a 15. helyen zárt szombaton, miután technikai problémák merültek fel autójával. A kétszeres világbajnok nem először fog a mezőny sűrűjéből rajtolni, tavaly, a Hungaroringen a 10., Belgiumban pedig a 14. helyről rajtolva tudott győzni.

A Red Bull versenyzője viszont azt mondja, a pálya karakterisztikájából adódóan itt azért más a helyzet, győzelemben nemigen reménykedhet.

„Általában van némi káosz az első körben. Nem olyan, mint néhány más versenyhelyszínen, itt nem lehet csak úgy lemenni a pályáról, hogy elkerülj valamit, hiszen ott a fal. Határozottan azt gondolom, hogy nehezebb lesz, mint egy első kör például Spában” – fogalmazott a címvédő.

„Persze biztos vagyok abban, hogy előre tudunk majd lépni. Azt gondolom, hogy a verseny megnyerése merész vállalás, mivel vigyázni kell a gumikra, és mindenki egy bizonyos tempót megy majd. Megpróbálunk annyira felzárkózni, amennyire csak lehet, és tudom, hogy ez egy hosszú szezon, szóval rengeteg minden történhet.”

Verstappen azt mondja, természetesen sajnálja, hogy nem tudott végül a pole-ért harcolni, de nem esik kétségbe, hiszen tudja, rendkívül hosszú még az idény.

„Valahányszor pályára gurultunk, versenyképesek voltunk, de ilyen a motorsport, előfordulnak efféle problémák. Próbálunk megbizonyosodni arról, mi volt a gond, igyekszünk megérteni, miért történt. Vasárnap pedig megpróbáljuk minimalizálni a károkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!