Verstappen: Ha a versenymérnököm abbahagyja, én is kiszállok az F1-ből! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ha a versenymérnököm abbahagyja, én is kiszállok az F1-ből!

HIRDETÉS
A Red Bull újdonsült világbajnoka, Max Verstappen elárulta, sokáig szeretne még együtt dolgozni versenymérnökével, Gianpiero Lambiaséval – a holland azt mondja, ha a szakember távozna a Forma-1-ből, ő is követni.
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 04: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and race engineer Gianpiero Lambiase look on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 04, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Lambiase korábban Giancarlo Fisichella, Paul di Resta, Vitantonio Liuzzi és Sergio Perez versenymérnöke is volt, mielőtt a Red Bullhoz szerződött, ahol Daniil Kvyat mellett dolgozhatott.

Amikor Kvyatot a Red Bull visszaküldte a Toro Rossóhoz, Lambiase Verstappennel kezdett el együtt dolgozni, és azóta is segíti a holland pilótát.

Verstappen elárulta, annyira jól megy Lambiaséval a közös munka, hogy el sem tudja képzelni nélküle a versenyzést az F1-ben.

„Mondtam neki, hogy csak vele akarok dolgozni. Amint ő abbahagyja, én is kiszállok!” – mondta Verstappen a Ziggo Sportnak.

A Red Bull versenyzője elárulta, nagyon jól működik köztük a kommunikáció, és fontos, hogy egyenesek legyenek egymással szemben.

„Igen, abszolút. Hihetetlen, ahogy együtt dolgozunk. Természetesen tudunk nagyon szigorúak lenni egymással, de ezt én is így akarom. Meg kell tudnia mondani, ha egy pöcs vagyok, és vica versa. Ezt mindig mondom neki.”

„Az elmúlt években egyre gyakrabban próbáltam én is a mérnök lenni, ő pedig a versenyző.”

Verstappen hozzátette, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is rajong azért, ahogy együtt dolgozik versenymérnökével.

„Mindig tetszik neki, amikor hallgatja a beszélgetéseinket. Szerinte jó látni, ahogy kommunikálunk egymással.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!