Verstappen: Ha ez büntetést ér, mi értelme az F1-ben lenni? - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ha ez büntetést ér, mi értelme az F1-ben lenni?

HIRDETÉS
Az Osztrák Nagydíjat megnyerő Max Verstappen szerint a versenyzők „jobban teszik, ha otthon maradnak, mert nincs értelme a Forma-1-ben lenni”, ha a Charles Leclerc ellen bemutatott előzési manővere büntetést ért.
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Charles Leclerc (MON/ Ferrari) and Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing).  Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

A Red Bull holland pilótája a vasárnapi verseny 69. körében előzte meg a versenyben addig vezető ferrarist, a manőver azonban nem volt tiszta, a két autó ugyanis összeért, Leclerc pedig úgy érezte, Verstappen leszorította őt.

Az ügyet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is vizsgálja, a két versenyzőnek meg kell jelennie a stewardok előtt.

„Kemény versenyzés volt, máskülönben jobban tennénk, ha otthon maradnánk. Ha az efféle dolgokat nem engedik a versenyzésben, akkor mi értelme a Forma-1-ben lenni?” – mondta Verstappen.

Leclerc a verseny leintését követően azt mondta, a stewardokra bízza a döntést, ám szemmel láthatóan csalódott volt.

„Összességében a verseny jó volt, a végén nagyobb volt a degradáció, mint gondoltam, Max pedig felzárkózott” – fogalmazott a monacói.

„A stewardokra bízom a döntést. Az autóban ülve elég egyértelmű volt, nem tudom, kívülről milyennek tűnt. Majd meglátjuk, milyen döntés születik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!