Friss hírek

Verstappen: Ha Leclerc csak úgy leparkolt volna egy törött szárnnyal, az más lenne…

Bár kicsit csalódott, hogy nem sikerült megszereznie a rajtelsőséget Monacóban, Max Verstappen azt mondja, nem olyan rossz az a 2. rajthely a szűk utcai pályán.

A holland pilóta jó eséllyel pályázott a rajtelsőségre a monte-carlói időmérőn, ám utolsó gyorskörét nem tudta befejezni, mert a pole-t megszerző Charles Leclerc a falnak csapta versenyautóját.

Verstappen azt mondja, csalódott, mert úgy érzi, övé lehetett volna a rajtelsőség.

„Az időmérő ezen a pályán nagyon szórakoztató. Tisztességes első kört futottam a Q3-ban, de a gumik nem igazán voltak a működési tartományon belül, és tudtam, hogy az utolsó körön fog múlni” – mondta a Red Bull versenyző.

„Nagyon jónak éreztem a körömet egészen addig, amíg be nem mentem az alagútba, ott ugyanis már tudtam, hogy a piros zászló miatt nem fogom tudni befejezni, ami frusztráló volt, mert nagyon kényelmesen éreztem magam az autóban, és tudtam, hogy meglehet a pole.”

„Nyilván Charles nagyon jól vezet, szóval tudtam, hogy szoros lesz, de a gyárban és itt a pályán mindenki lenyűgöző munkát végzett, hogy ilyen autónk legyen, főleg, hogy nagyon küszködtünk csütörtökön.”

„Azt gondolom, ez egy nagyon jó hétvége eddig, összekaptuk magunkat az edzések után, és vasárnap az első sorból rajtolunk majd, és Monacóban ez a legfontosabb – szóval nem olyan rossz ez. A piros zászló után elégedett lehetek a 2. hellyel, holnap pedig be kell fejeznünk a munkát.”

Verstappen azt mondja, egyáltalán nem dühös a hibázó Leclerc-re, hiszen tudja, Monacóban benne van a hiba.

„Más, amikor valaki hibázik, és falnak meg, és más, amikor szándékosan csinálja. Ha Charles csak úgy leparkolt volna egy törött szárnnyal, az más lenne. De nyilván megcsípte a belső korlátot, és ott kötött ki, ahol már én is kikötöttem kétszer…”

„Természetesen csalódott vagyok, hogy nem tudtam menni a pole-ért, de ilyen az élet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!