Verstappen: Ha Leclerc nem, akkor én álltam volna ki a VSC alatt - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ha Leclerc nem, akkor én álltam volna ki a VSC alatt

Sima győzelmet aratott a 7. helyről rajtolva a vasárnapi Olasz Nagydíjon Max Verstappen, elmondása szerint pedig a Red Bull remek gumikezelése kulcsszerepet játszott az újabb sikerben.

A holland pilóta a szombati időmérő edzésen alulmaradt Charles Leclerc-rel szemben, a versenyt ráadásul csak a 7. helyről kezdhette meg, miután versenyautójában motort cseréltek. Verstappennek viszont ez sem okozott problémát: a verseny második körét már a 3. pozícióban kezdte meg, majd mondhatni simán nyert Leclerc és George Russell előtt. 

„Nagy volt a forróság, és tényleg vigyázni tudtunk a gumikra. Az persze sokat segített, hogy nagyszerűen alakult az első kör, és a legtöbb autót sikerült legyűrnöm, mielőtt DRS-vonattá formálódtak volna” – mondta a világbajnoki címvédő. „És igen, innentől kezdve mindkét gumiszett nagyszerű volt, az első etapot pedig el is tudtam nyújtani egy kicsit. Még a közepes keverékkel is minden nagyon jól működött.”

Verstappen megerősítette, ha Leclerc nem állt volna ki a bokszba a virtuális biztonsági autós periódus során, ő érkezett volna kerékcserére.

„Igen, azt mondták nekem, hogy csináljam az ellenkezőjét annak, amit Charles tesz, szóval másképp is alakulhatott volna.”

Verstappen 116 pontra növelte előnyét a bajnoki összetettben Leclerc-rel szemben, elmondása szerint pedig óriási formában vannak most.

„Lenyűgöző, amit most megélünk csapatként. Nagyszerű évünk van. És fontos az is, hogy kiélvezzük. Azt gondolom, sok különböző kihívással álltunk szemben a különböző típusú pályákon, és most úgy tűnik, az autó igazán jól működik mindenhol. Szóval rendkívül örülünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!