Verstappen: Ha Leclerc nem, akkor én álltam volna ki a VSC alatt - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ha Leclerc nem, akkor én álltam volna ki a VSC alatt

HIRDETÉS
Sima győzelmet aratott a 7. helyről rajtolva a vasárnapi Olasz Nagydíjon Max Verstappen, elmondása szerint pedig a Red Bull remek gumikezelése kulcsszerepet játszott az újabb sikerben.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 11: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing waves to the crowd during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo Nazionale Monza on September 11, 2022 in Monza, Italy. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A holland pilóta a szombati időmérő edzésen alulmaradt Charles Leclerc-rel szemben, a versenyt ráadásul csak a 7. helyről kezdhette meg, miután versenyautójában motort cseréltek. Verstappennek viszont ez sem okozott problémát: a verseny második körét már a 3. pozícióban kezdte meg, majd mondhatni simán nyert Leclerc és George Russell előtt. 

„Nagy volt a forróság, és tényleg vigyázni tudtunk a gumikra. Az persze sokat segített, hogy nagyszerűen alakult az első kör, és a legtöbb autót sikerült legyűrnöm, mielőtt DRS-vonattá formálódtak volna” – mondta a világbajnoki címvédő. „És igen, innentől kezdve mindkét gumiszett nagyszerű volt, az első etapot pedig el is tudtam nyújtani egy kicsit. Még a közepes keverékkel is minden nagyon jól működött.”

Verstappen megerősítette, ha Leclerc nem állt volna ki a bokszba a virtuális biztonsági autós periódus során, ő érkezett volna kerékcserére.

„Igen, azt mondták nekem, hogy csináljam az ellenkezőjét annak, amit Charles tesz, szóval másképp is alakulhatott volna.”

Verstappen 116 pontra növelte előnyét a bajnoki összetettben Leclerc-rel szemben, elmondása szerint pedig óriási formában vannak most.

„Lenyűgöző, amit most megélünk csapatként. Nagyszerű évünk van. És fontos az is, hogy kiélvezzük. Azt gondolom, sok különböző kihívással álltunk szemben a különböző típusú pályákon, és most úgy tűnik, az autó igazán jól működik mindenhol. Szóval rendkívül örülünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!