Verstappen: Ha lett volna párnám, aludhattam is volna... - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ha lett volna párnám, aludhattam is volna…

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A két Mercedes, illetve a két Ferrari mögött az 5. helyen fejezte be a 2017-es szezon utolsó versenyét Max Verstappen. A holland eléggé unta az abu dhabi versenyt.

Verstappen a futam egészében Kimi Räikkönen mögött autózott, és bár tartani tudta a finn tempóját, előzésre nem kínálkozott lehetőség.

A Red Bull versenyzője azt mondja, bár unta a versenyt, örül, mert versenyautójának tempója bizakodásra ad okoz.

„Az én versenyem elég unalmas volt, ha lett volna egy párna az autóban, el tudtam volna aludni” – mondta az ifjú holland.

„Próbáltam követni Kimit a rajtnál, de ezen a pályán ez nagyon nehéz, egyszerűen nem találtam lehetőséget az előzésre. Amint másfél másodpercen belülre kerültem, nehéz volt még közelebb férkőzni és előzni.”

„Meglepett, mennyire jó volt a tempóm a futamon, főleg, mivel egész hétvégén küszködtem az autóval. Egyszer kifogtak rajtam a kék zászlók és visszacsúsztam kicsit, de láttam, milyen tempóra képes az autóm, és elég gyors voltam.”

Verstappen hozzátette, úgy érzi, sikerült jó eredménnyel zárni az évet, és reméli, 2018-ban még többször lehetnek ott az élmezőnyben.

„Kár, hogy nem tudtuk ezt megmutatni, és nem harcolhattunk. De összességében pozitív teljesítménnyel zártuk az évet. Az elmúlt két versenyen nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot, de ezek nem túl kedvező pályák számunkra, szóval számítottunk rá.”

„Tovább dolgozunk azért, hogy javuljunk, ahogy tettük azt a szezon utolsó felében, és ha a motor is javul, legalább csökkenthetjük a lemaradást a többiekhez képest jövőre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!