Haas

Verstappen: Ha lett volna párnám, aludhattam is volna…

Fotó: Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 24: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 24, 2017 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A két Mercedes, illetve a két Ferrari mögött az 5. helyen fejezte be a 2017-es szezon utolsó versenyét Max Verstappen. A holland eléggé unta az abu dhabi versenyt.

Verstappen a futam egészében Kimi Räikkönen mögött autózott, és bár tartani tudta a finn tempóját, előzésre nem kínálkozott lehetőség.

A Red Bull versenyzője azt mondja, bár unta a versenyt, örül, mert versenyautójának tempója bizakodásra ad okoz.

„Az én versenyem elég unalmas volt, ha lett volna egy párna az autóban, el tudtam volna aludni” – mondta az ifjú holland.

„Próbáltam követni Kimit a rajtnál, de ezen a pályán ez nagyon nehéz, egyszerűen nem találtam lehetőséget az előzésre. Amint másfél másodpercen belülre kerültem, nehéz volt még közelebb férkőzni és előzni.”

„Meglepett, mennyire jó volt a tempóm a futamon, főleg, mivel egész hétvégén küszködtem az autóval. Egyszer kifogtak rajtam a kék zászlók és visszacsúsztam kicsit, de láttam, milyen tempóra képes az autóm, és elég gyors voltam.”

Verstappen hozzátette, úgy érzi, sikerült jó eredménnyel zárni az évet, és reméli, 2018-ban még többször lehetnek ott az élmezőnyben.

„Kár, hogy nem tudtuk ezt megmutatni, és nem harcolhattunk. De összességében pozitív teljesítménnyel zártuk az évet. Az elmúlt két versenyen nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot, de ezek nem túl kedvező pályák számunkra, szóval számítottunk rá.”

„Tovább dolgozunk azért, hogy javuljunk, ahogy tettük azt a szezon utolsó felében, és ha a motor is javul, legalább csökkenthetjük a lemaradást a többiekhez képest jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

További hírek