Verstappen: Ha nincs az új motorformula, a Red Bull dominált volna - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ha nincs az új motorformula, a Red Bull dominált volna

HIRDETÉS
Mercedes-szintű dominanciája lett volna a Red Bullnak a Forma-1-ben, ha nem vezették volna be 2014-ben a V6-os hibrid erőforrásokat – mondja Max Verstappen.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images)

Az új motorformula bevezetésével új korszak kezdődött el a Forma-1-ben 2014-ben, a Mercedes pedig azóta megállíthatatlan a királykategóriában: sorozatban hét egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet szereztek a németek.

A Red Bull utoljára 2013-ban nyert világbajnoki címet, Verstappen pedig a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva azt mondta, a Mercedes az akkori szabályváltozások miatt tud dominálni.

„Hogy őszinte legyek, szerintem, ha 2013 végén nem változtak volna a szabályok, a Red Bull ugyanerre lett volna képes. Ha a V6-osokat nem vezetik be” – mondta a holland.

„Egyszerűen azt gondolom, tökéletesen jött a Mercedesnek. Természetesen a V6-os érára hamar felkészültek, és kezdettől fogva nagyon jó erőforrással vannak felszerelve. És azt gondolom, ez nagyon sokat segített nekik.”

Verstappen persze tudja, a Mercedes pazar formája nemcsak a motornak köszönhető, hiszen a német gyártó lenyűgöző autókat is épített az évek során.

„Szerintem sikerült nagyon gyorssá tenniük az autójukat. És a jó végsebességgel eleve sokkal jobbnak tűnnek. De nem kétséges, hogy lenyűgöző autójuk volt 2020-ban, ez vitathatatlan.”

A Mercedes dominanciája ellenére Verstappen úgy érzi, jó esélye lesz a Red Bullnak arra, hogy harcoljon a német csapat ellen 2021-ben. Hasonlóban bízik Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is, aki még a múlt év végén nyilatkozta azt, tudják, miben kell fejlődniük.

„Szerintem sikerült jelentősen javítanunk az autónkon” – mondta a szakember. „Úgy gondolom, megértettük, mik voltak a problémák, és remélhetőleg még jobban meg tudjuk oldani ezeket a következő idényre. Egy olyan autóra van szükségünk, mely minden pályán jól teljesít – ebben a Mercedes igazán jó. Ebben kell erősebbnek lennünk jövőre. Minden típusú pályán versenyképesnek kell lennünk, főleg, hogy 23 versenyből áll a naptár.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!