Friss hírek

Verstappen: Ha nincs az új motorformula, a Red Bull dominált volna

Mercedes-szintű dominanciája lett volna a Red Bullnak a Forma-1-ben, ha nem vezették volna be 2014-ben a V6-os hibrid erőforrásokat – mondja Max Verstappen.

Az új motorformula bevezetésével új korszak kezdődött el a Forma-1-ben 2014-ben, a Mercedes pedig azóta megállíthatatlan a királykategóriában: sorozatban hét egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet szereztek a németek.

A Red Bull utoljára 2013-ban nyert világbajnoki címet, Verstappen pedig a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva azt mondta, a Mercedes az akkori szabályváltozások miatt tud dominálni.

„Hogy őszinte legyek, szerintem, ha 2013 végén nem változtak volna a szabályok, a Red Bull ugyanerre lett volna képes. Ha a V6-osokat nem vezetik be” – mondta a holland.

„Egyszerűen azt gondolom, tökéletesen jött a Mercedesnek. Természetesen a V6-os érára hamar felkészültek, és kezdettől fogva nagyon jó erőforrással vannak felszerelve. És azt gondolom, ez nagyon sokat segített nekik.”

Verstappen persze tudja, a Mercedes pazar formája nemcsak a motornak köszönhető, hiszen a német gyártó lenyűgöző autókat is épített az évek során.

„Szerintem sikerült nagyon gyorssá tenniük az autójukat. És a jó végsebességgel eleve sokkal jobbnak tűnnek. De nem kétséges, hogy lenyűgöző autójuk volt 2020-ban, ez vitathatatlan.”

A Mercedes dominanciája ellenére Verstappen úgy érzi, jó esélye lesz a Red Bullnak arra, hogy harcoljon a német csapat ellen 2021-ben. Hasonlóban bízik Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is, aki még a múlt év végén nyilatkozta azt, tudják, miben kell fejlődniük.

„Szerintem sikerült jelentősen javítanunk az autónkon” – mondta a szakember. „Úgy gondolom, megértettük, mik voltak a problémák, és remélhetőleg még jobban meg tudjuk oldani ezeket a következő idényre. Egy olyan autóra van szükségünk, mely minden pályán jól teljesít – ebben a Mercedes igazán jó. Ebben kell erősebbnek lennünk jövőre. Minden típusú pályán versenyképesnek kell lennünk, főleg, hogy 23 versenyből áll a naptár.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!